Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Suze nakon izgubljenog finala: Đoković zaplakao na pitanje o porodici

Preuzmite sliku

Popularno

Nakon što je izgubio finale Wimbledona, srbijanski teniser Novak Đoković zaplakao je kada ga je službena spikerka upitala pitanje o porodici.

Đoković je nakon drame u pet setova poražen od Carlosa Alcaraza. Kako to tradicija nalaže, prvo se navijačima obraća poraženi u meču finala Wimbledona, a to je upravo srbijanski teniser.

Rekorder po broju Grand Slam titula okrenuo se mlađem kolegi Alcarazu i poručio da je apsolutno zaslužio osvojiti Wimbledon, čime je izazvao oduševljenje fanova i izmamio velike aplauze.

“Nije tako dobro za mene, ali jeste za Carlosa. Moram da počnem od pohvala za njega i njegov tim. Kakav kvalitet u pravim trenucima, apsolutno si ovo zaslužio. Mislio sam da ću s tobom imati problema samo na šljaci i eventualno na betonu, ali ove godine je očigledno druga priča. Uspio si da se adaptiraš na travu, nevjerovatno što si napravio. Čestitam tebi i tvom timu”, rekao je Đoković.

Vezano | Nakon pet sati sjajnog tenisa Alcaraz savladao Đokovića u finalu Wimbledona! 

Srbijanski teniser je istakao da će biti zahvalan kada mu se emocije slegnu te da će tek od sutra biti ponosan.”Što se mene tiče, nikada nije lako izgubiti ovakve mečeve. Kada se emocije slegnu, morat ću da budem veoma zahvalan jer sam dobio toliko neizvjesnih mečeva prethodnih godina. Protiv Federera sam 2019. možda i trebao da izgubim, tako da je sada izjednačenje. Bit ću sutra ujutro ponosan, danas i ne baš. Teško je kada ste bili tako blizu, ali takvi su momenti u tenisu. Blagoslovljen sam s toliko nevjerovantih mečeva u karijeri, a ovo je još samo jedan u knjizi historije. Izgubio sam od boljeg igrača i nadam se još jačim u budućnosti”, dodao je Đoković.

Najemotivnije je bilo posljednje pitanje, kada je zvanična spikerka upitala Đokovića da li ima poruku za svoju porodicu i svog sina. Tada je teniser zaplakao i poručio sinu da ga voli.

“Drago mi je da je moj sin i dalje tu i da je nasmijan. Volim vas, hvala vam što me podržavate”, rekao je Đoković u suzama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,