Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon pet sati sjajnog tenisa Alcaraz savladao Đokovića u finalu Wimbledona! 

Preuzmite sliku

Popularno

Novak Đoković i Carlos Alcaraz odigrali su sjajno finale Wimbledona, nakon pet setova i pet sati fantastičnog tenisa slavio je Carlos Alcaraz.

Sjajnom mladom Špancu ovo je bilo prvo finale Wimbledona u karijeri i prva titula, dok je Đokoviću koji je 16 godina stariji od svog današnjeg protivnika ovo bilo nevjerovatno 35. finale u karijeri u kojoj je osvojio ukupno 23 Grand Slama. Srbijanski teniser svakim novim mečom obara nove rekorde.

Đoković je sjajno otvorio meč i prvi set okončao dominantno u svoju korist (6:1), drugi set je pripao mladom Špancu (7:6), koji je nastavio sa sjajnim tempomi u trećem setu u kojem Novak nije mogao pronaći rješenje pa je Alcaraz treći set ubjedljivo okončao (6:1). Treći set je ujedno obilježio maratonski gem koji je trajao 26 minuta.

Uvukla se nervoza kod Đokovića pa je sve kulminiralo svađom sa sucem zbog vremena koje Novak uzima za servis. Đoković tvrdi da sat prerano puštaju i da ne stigne do peškira.

Nakon nešto duže pauze nakon trećeg seta Novak se vraća na teren i uspjeva slaviti u četvrtom setu (6:3), te odvesti meč u peti odlučujući set.

U petom odlučujućem setu Alcaraz je slavio 6:4 i u konačnici nakon pet sati sjajnog tenisa slavio rezultatom 3:2. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje