Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reakcija političarke s Kosova na izjavu Đokovića: “Šta opraštate? NATO je okončao srpske genocidne ratove”

Preuzmite sliku

Novak Đoković našao se na udaru kritika političarke koja je i ranije upućivala oštre reakcije i osvrte. 

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković često je u intervjuima isticao koliko je NATO bombardovanje njegove zemlje kada je bio dječak uticalo na odrastanje, a jedan od tih snimaka ovih dana je ponovo viralan na internetu.

Insert iz emisije Graham Bensingera “vrti” se po Twitteru, a na njega je reagovala i Vlora Citaku, političarka sa Kosova.

Ona je poznata po nekoliko skandala, poput onog sa Špancima ili kada je prozivala navijače Crvene Zvezde, ovog puta se okomila na Novaka Đokovića i bila je vrlo nepristojna. Srbiju je uporedila sa nacističkom Njemačkom, sa posebnim osvrtom na NATO bombardovanje.

“I šta ste tačno izabrali da oprostite? Humanitarna intervencija NATO koja je okončala srpske genocidne ratove? Zamislite njemačkog sportistu 70-ih koji kaže da oprašta SAD i savezničkim snagama što su zaustavile Hitlera”, napisala je Vlora u odgovoru na jedan snimak Novaka Đokovića.

Nekadašnja ministarka “Kosova” za evropske integracije, a danas ambasadorka u SAD odgovorila je na insert iz emisije koja je snimljena prije nekoliko mjeseci.

Na njemu se vidi kako Novak Đoković priča da je oprostio bombardovanje i da su bombe koje su padale uticale i na njegovu karijeru. Dani u kojima nije mogao da trenira ojačali su Novaka Đokovića i djelimično je i zbog toga postao najbolji teniser svih vremena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje