Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznato šta je sve Novak Đoković zaradio ulaskom u historiju

Preuzmite sliku

Ušao je Novak Đoković u historiju! Pobjedom protiv Caspera Ruuda pretekao je Rafaela Nadala na vrhu vječne liste po broju osvojenih Grand slam trofeja, tako da je sada sam na vrhu sa brojkom od 23 pehara.

Poznato je šta će Srbin dobiti sve zbog svog podviga.

Pored mnogobrojnih rekorda koje je srušio na tom putu, treba ipak istaći i šta je sve Novak zaradio osvajanjem trofeja na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Prije svega, on će se od ponedjeljka ponovo naći na vrhu ATP liste, pošto će sa nje zbaciti Carlosa Alkaraza. Španac će se zadržati na 7.175 bodova, dok će Nole od sutra posjedovati 7.595 poena na svom kontu.

I nije ni tu kraj, pošto tek ide ljeto, gdje će moći da osvaja mnogo bodova na Wimbledonu, Mastersima po SAD, US openu. Podsjetimo, on prošle godine nije nastupao na američkoj turneji zbog zabrane zbog vakcinacije protiv Covid-19, a poeni na Otvorenom prvenstvu Engleske se nisu računali zbog toga što nije bilo ruskih i bjeloruskih tenisera zbog zabrane.

Na sve to, Novak Đoković je dobio i gigantsku sumu novca za osvojen Roland Garros. Naime, najbolji srpski teniser je u svoj džep uz velelepni trofej stavio i sumu od 2.300.000 eura, prenosi Telegraf.rs.

Uz to je jedini je teniser koji je osvojio svaki Grand slam barem po tri puta! Po tri puta je to činio na US openu i Roland Garrosu, deset puta je uzeo Australian open, a sedam puta je slavio na Wimbledonu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje