Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem čekaju novi okršaj Đokovića i Alcaraza: Evo gdje možete gledati meč?

Preuzmite sliku

U polufinalu završnog Mastersa u Torinu sastaju se trenutno dva najbolja tenisera na svijetu, a to privlači mnogo pažnje
 
Carlos Alcaraz i Novak Đoković sastaju se večeras u Torinu četvrti put ove sezone i odlučivaće ko će u finale završnog Mastersa sezone.

I jedan i drugi su u grupnoj fazi ostvarili po dvije pobjede i poraz. Alcaraz je krenuo porazom od Alexadera Zvereva 2:1, pa je sa 2:0 savladao Andreya Rubleva i Daniila Medvedeva.

Đoković je krenuo pobjedom protiv Holgera Runea 2:1, pa je izgubio od Jannika Sinnera 2:1, da bi u trećem kolu dobio Huberta Hurkacza 2:1. Ni to mu nije bilo samo dovoljno za prolaz, ali je Jannik Sinner dobio Holgera Runea i Đoković se našao u polufinalu.

Alcaraz i Đoković su se do sada sastajali četiri puta, prvi put je prošle godine slavio Carlos Alcaraz na šljaci u Madridu, zatim je uzvratio Novak Đoković ove godine u finalu Roland Garrosa 3:1, pa je Alcaraz na Wimbledonu slavio pobjedu #.2, a Novak Đoković je bio bolji na Mastersu u Cinncinatiju 2:1, tako da je trenutno rezultat 2:2.

 Meč je zakazan za 21 sat, a direktan prenos je na Sport klubu 1. Prije toga, od 14.30 igraju Jannik Sinner i Daniil Medvedev.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje