Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Još jedan teniser odustao od Roland Garrosa

Preuzmite sliku

Popularno

Italijanski teniser Matteo Berrettini odustao je od nastupa na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru u godini, zbog povrede trbušnog mišića.

Berrettini, trenutno 20. teniser na svijetu, povrijedio se na početku zemljanog dijela sezone, na turniru u Monte Carlu, nakon čega pauzira.

Uprkos nadi da će se oporaviti na vrijeme za Otvoreno prvenstvo Italije, naknadno skeniranje je pokazalo da mu je potrebno više vremena za oporavak, zbog čega je bio prisiljen da se povuče i sa svog domaćeg turnira.

Tokom godina, Italijan je najveći uspjeh ostvario na travnatim terenima, a prošle sezone nije izgubio niti jedan meč na ovoj podlozi. To znači da ulazi u sezonu na travi 2023. sa nizom od 9 pobjeda, pošto je pobijedio u 20 od posljednjih 21 meč.

Stoga ne čudi što se želi fokusirati na turnire na kojima ima puno bodova za odbranu, a to su turniri na travi u Stuttgartu i Londonu. Trenutno se nalazi na listi za Stuttgart Open 2023. i najavio je taj događaj kao svoj povratnički turnir.

“Dobro napredujem sa rehabilitacijom i jedva čekam da se vratim na takmičenje. Neću biti spreman na vrijeme za Pariz, tako da će moj povratak na turneju biti na travi na Stuttgart Openu”, izjavio je Berrettini.

Najbolji rezultat na Roland Garrosu 27-godišji Matteo Berrettini je ostvario prije dvije godine kada je igrao u četvrtfinalu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje