Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đokovićev otac poručio: Novak nakon ovih ucjena vjerovatno neće igrati Australian Open

Preuzmite sliku

Samo vakcinisani teniseri moći će nastupiti na prvom Grand Slamu godine u Australiji. 

“Trenutno je 85 posto tenisera i teniserki vakcinisano. Do januara očekujemo da će ih biti od 90 do 95 posto, jer ako nisi cijepljen, nećeš moći igrati”, rekao je Craig Tiley, direktor Australian Opena.

Novak Đoković u Australiji bi trebao loviti 10. naslov, ali njegov nastup je upitan jer srpski teniser još uvijek nije otkrio je li se vakcinisao ili planira li to učiniti. Ako ne nastupi, ostat će bez prilike na startu sljedeće godine pobjeći Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu po broju osvojenih Grand Slamova. Zasad sva trojica imaju po 20.

“Što se tiče vakcina, lično je pravo svakog od nas da odlučimo hoćemo li se vakcinisati. Niko nema pravo ulaziti u našu intimu, ustavom imamo pravo odlučivati o svom zdravlju. Je li Novak vakcinisan to je njegovo pravo i intima. Hoće li to objaviti? Mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku. On ima pravo odlučiti kako želi”, rekao je Novakov otac Srđan.

“Neugodna su saopćenja čelnika australskih pokrajina koji prozivaju osvajača devet Australian Opena. Hoće li se on tamo pojaviti, ovisi o njima, o tome kako će se postaviti. On bi to htio svim srcem, a i mi bismo voljeli. Pod ovim ucjenama i uslovima vjerovatno neće. Ja to ne bih napravio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami…”

Srđan Đoković je prozvao i prvog čovjeka Australian Opena.

“Koja je to priznata vakcina, gospodine Craig? Nije priznato rusko? Po našim kriterijima, priznata su samo ruska i kineska. Priznajte i vi te vakcine.” (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje