Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković zaplakao pred navijačima u Beogradu: “Rijetki su trenuci kada se ostaje bez riječi”

Preuzmite sliku

Srbijanski teniser Novak Đoković u suzama se obratio navijačima u Beogradu na prijemu koji je večeras upriličen košarkašima Srbije, koji su nedavno osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Đoković je imao vrlo emotivan govor i tokom obraćanja navijačima, jecao je u suzama i rekao da nijedna nacija na svijetu nema duh kakav imaju sportaši iz Srbije.

“Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde… Hvala što ste došli u velikom broju. Molim vas… Rijetki su trenuci kada se ostaje bez riječi, tresem se i ne znam šta da kažem, a toliko toga bih rekao. Prije svega hoću da čestitam šampionima basketašima i košarkašima takođe na fenomenalnim uspjesima. Ne samo ove godine već i kroz historiju i hvala im što su prihvatili da budem dio ovog slavlja i da se zajedno družimo večeras. Ovo je ostvarenje dječačkog sna iz jednog velikog razloga, a to je taj da sam kao klinac kao i mnogi iz moje generacije i ostalih generacija bio tu u masi i slavio velike medalje sa šampionata košarkaša, vaterpolista, odbojkaša i ostalih koji su predstavljali Srbiju u svijetu”, rekao je Đoković pa nastavio:

“Bio sam nekoliko puta na balkonu, ali ovo je neprocijenjivo i nezamjenjivo i ovo se nikada više neće desiti. Definitivno. Ovaj osjećaj… Da stojim ovdje pored velikih šampiona i velikih ljudi sa kojima imam hvala Bogu prijateljski odnos i sa nekolicinom sam pričao pred izlazak ovdje i rekao sam im da sam osjetio tu njihovu slogu i zajedništvo i to nas je okupilo ovdj, ne samo uspjeh finala SP-a, već taj momenat ljudskosti koji su pokazali. Boriša… Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate. Želim da vam kažem da svi slavimo i završavam sa ovom rečenicom: Na svijetu nijedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo.”

Podsjećamo, Đoković je nedavno osvojio 24. Grand Slam titulu na US Openu, dok su košarkaši Srbije postali viceprvaci svijeta u košarci. U finalnom meču doživjeli su poraz od Njemačke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,