Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Radnik bijesan zbog načina na koji neki ljudi koriste kartično plaćanje

Preuzmite sliku

Beskontaktno plaćanje jedno je od najčešćih načina plaćanja u trgovinama, ali čini se da neki kupci još nisu potpuno upoznati s njegovom pravilnom primjenom.

S tim u vezi, jedan radnik je na svom TikTok profilu odlučio podijeliti savjet o pravilnoj upotrebi ovog načina plaćanja.

Njegov video je ubrzo postao viralan, a on je iznio svoju frustraciju beskontaktnim plaćanjem.

“Iskreno, prezirem beskontaktno plaćanje i ovo govorim u ime svih radnika.”, kazao je.

@jado506 Replying to @🏆 ♬ original sound – Jado506

“Pričekajte nekoliko sekundi nakon što dodirnete uređaj za plaćanje prije nego što uklonite karticu. Kad dodirnete, morate pričekati zvučni signal, jednostavno, morate pričekati nekoliko sekundi umjesto da odmah maknete karticu”, kazao je dodao:

“Stvarno misliš da se kartica registrirala u ovih nekoliko sekundi?”, rekao je te se izvinio zbog svoje nervoze, objašnjavajući da je nedavno doživio sličnu situaciju.

“Kada vas zatraže, približite svoju karticu ili mobilni/nosivi uređaj nekoliko centimetara od beskontaktnog simbola na terminalu za plaćanje. Ovisno o terminalu, možete dodirnuti, prisloniti iznad ili ispod zaslona.” Dodaje se: “Vaše plaćanje bit će sigurno obrađeno za nekoliko sekundi. Kada se vaše plaćanje potvrdi, spremni ste!”, zaključio je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: