Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković zabrinuo navijače: Iskreno, nemam velika očekivanja

Preuzmite sliku

Popularno

Novak Đoković od sljedeće sedmice igrat će na turnir u Monte Carlu, gdje mu je godinama i službeno prebivalište, i to će mu biti prilika da osvoji prvi naslov u 2024. godini, u kojoj bilježi tek polufinale Australian Opena i 3. kolo Indian Wellsa, no u intervjuu uoči turnira priznao je da nema velika očekivanja i tako zabrinuo navijače.

“Uvijek sam volio ovdje igrati, dugo tu živim, dvoje djece mi je tu rođeno, Monte Carlo mi je kao dom. Znam sve, ali igranje kod kuće stvara pritisak, a zemlja je najzahtjevnija podloga i treba mi više vremena da dostignem svoj najbolji nivo, ali nisam igrao u Miamiju, pa sam imao više vremena na trenirati na zemlji”, rekao je Đoković.

“Ali, iskreno, nemam velika očekivanja od turnira. Kad pogledate kako sam igrao ove godine i rezultate koje sam ostvarivao ovdje. Najvažnije je poboljšanje igre na zemlji i nadam se da ću postići formu za Roland Garros, a sve više od toga je bonus”, objasnio je Đoković, koji je nedavno raskinuo dugogodišnju suradnju s Goranom Ivaniševićem, a trenutno u Monte Carlu trenira s bivšim srpskim teniserom Nenadom Zimonjićem.

Spomenuo i Olimpijske igre

Ove godine su i Olimpijske igre u Parizu, a to će mu biti i vjerovatno posljednja prilika da dođe do zlatne medalje.

“One su vrlo važne, uvijek o njima govorim kao o prioritetu. Na posljednjih nekoliko nisam uspio dostignuti najbolji nivo. Ovaj put će biti malo drugačije. Prvi put ćemo igrati na zemlji. Igranje prije toga na Roland Garrosu će pomoći u spremanju.

Doduše, prije toga imamo mali turnir Wimbledon i to nije idealno”, nasmijao se Đoković pa zaključio: “U svakom slučaju, najbitniji period godine je između Roland Garrosa i US Opena. Tada morate biti spremni mentalno i fizički.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,