Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković šokantno izgubio, mladi Italijana ostvatio trijumf karijere

Preuzmite sliku

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković eliminisan je u trećem kolu ATP turnira u Indian Wellsu. Nole je izgubio od 123. tenisera svijeta Luce Nardija iz Italije s 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 6:3.

Novak Đoković kao da polako posustaje. Najbolji teniser svijeta šokantno je izgubio u trećem kolu Indian Wellsa, a protiv njega je dominirao 20-godišnji Italijan Luca Nardi.

20-godišnji Italijan je odigrao partiju života. Izuzev drugog seta, kojeg je Novak dobio, on je bio taj koji je diktirao tempo igre i na kraju je šokirao svijet.

Novak Đoković: “Nisam navikao na ovakve stvari”

Novak Đoković je u 2024. godini još uvijek bez naslova na ATP touru. Svjestan je Nole da to ne izgleda dobro.

“Veoma loš učinak od mene. To je nešto nisam navikao. U većem dijelu karijere sam počinjao pobjedom na nekom turniru”, rekao je Novak i dodaje:

“To je dio sporta. Morate to da prihvatite. Nekad pobijedite, nekad izgubite. Nadam se da ću ih osvojiti još, svaki trofej koji dođe bit će sjajno dostignuće.”

Smatra Đoković da nije pogriješio s odabirom turnira koje igra. Silno je želio doći u Sjedinjene Američke Države.

“Nisam uživao što nisam bio tu nekoliko godina. Stvarno sam želio igrati. Drugačije je nego ranije, ali nisam pogriješio što sam došao. Želio sam doći i uživati”, poručio je svjetski broj jedan.

Luca Nardi će nakon ovog turnira ući među 100 najbojih tenisera, a trijumf protiv Novaka definitivno mu je najveći u karijeri.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje