Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković otkrio zašto je finansijski pomogao teniseru Hamadu Međedoviću: Imam više od onoga što mi je potrebno

Preuzmite sliku

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je u razgovoru za inostrane medije otkrio zbog čega je podržao sunarodnjaka Hamada Međedovića.

Iskusni 36-godišnjak je finansijski pomogao teniseru iz Novog Pazara te je otkrio da je odlučio pomagati jer mnogi igrači nemaju dovoljno novca da isprate sve zahtjeve ovog sporta.

“Pomažem ljudima jer imam previše novca. Imam više od onoga što mi je potrebno kao što svi znate, ali momci i djevojke koji su oko 200. mjesta na ATP rang listi ili ispod toga, oni se muče”, rekao je Đoković koji je zatim dodao:

“Oni ne mogu priuštiti trenera i muče se sa putovanjima. Preskaču turnire. Mnogi od njih napuste tenis iako su supertalentovani i možda u mogućnosti da ostvare mnoge uspjehe i da dosegnu velike visine u ovom sportu, ali zbog novca to nisu u stanju”.

Podsjetimo, Đoković je tokom cijele 2021. godine Međedoviću platio sve trenere, kompletna putovanja, hotele, avionske karte, fizioterapeuta, masažere te pripreme na koje su zajedno išli.

To se isplatilo talentovanom Međedoviću koji je ove godine osvojio završni turnir za igrače do 21 godine u Jeddahu i tako ponio titulu najboljeg mladog tenisera svijeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje