Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastupi u Zenici i Ulcinju: Članovi TK Sloboda nastavljaju bilježiti dobre rezultate

Preuzmite sliku

Finalnim singl mečevima u konkurenciji junorki i junora, danas je na terenima Teniskog kompleksa Kamberovića polje u Zenici okončan 24. turnir iz kalendara Tennis Europe za uzrast do 16 godina, na kojem su pobijedili Srbijanka Andrea Lola Popović i Alexander Burmakin.

Na ovom izuzetno jakom turniru učešće je uzela i talentovana teniserka Slobode, Zana Kunosić koja je u dublu uspjela stići do finala.

U konkurenciji juniorki Vasilisa Dorina (igrala bez nacionalnih obilježja) i Lola Andrea Popović iz Srbije su s 6:1 i 6:2 porazili par Aleksandra Kardum Hrvatska i Zana Kunosić (TK Sloboda).

Talentovana Kunosić je i u Zenici demonstrirala odličan tenis te još jednom pokazala da se radi o talentu čije vrijeme tek dolazi.

Mladi teniseri Mahir Butković i Adi Đinđovski uzeli su učešće na turniru u Ulcinju gdje su u kategoriji do 14 godina igrali polufinale i četvrtfinale.

Butković je do polufinala stigao uvjerljivo bez izgubljenog seta, nakon što je savladan Nijemac kvalifikant Samuel Beisse (6:2, 7:5), Butković je uvjerljivo savladao i naredne protivnike Chiburaeva (6:2, 6:1), a zatim i Allena Katanu (6:4, 6:2), dok je u polufinalnom meču savladan od osvajača turnira Nikite Berdina (6:0, 6:0).

Đinđovski je do četvrfinala savladao je Nijemca Kremera (6:3, 7:6), Češkog tenisera Smolika (7:6, 6:2) dok je u četvrtfinalu poražen od Alexeya Ilina (6:2, 6:4).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje