Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sušić: Bez kalkulacija protiv Nigerije

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u ponoć po srednjoevropskom vremenu u Cuiabi igra meč drugog kola F-grupe Svjetskog prvenstva protiv Nigerije.

Izabranicima selektora Safeta Sušića ovo je ključna utakmica, s obzirom na to da bi poraz značio oproštaj od prvenstva. S druge strane, pobjeda protiv aktuelnog afričkog prvaka reprezentaciju BiH dovela bi na korak do plasmana u osminu finala.

– Mi smo u najneugodnijoj situaciji. Ako izgubimo, idemo kući. Svi znaju kakav značaj ima ta utakmica i ona će pokazati naše pravo lice i koliko smo spremni – kazao je Sušić.

Najavio je napadačku igru, bez kalkulacija, iako bi u toj utakmici i jedan bod mogao u konačnici biti dovoljan.

– Mi smo ekipa koja ne zna kalkulisati i tu smo da osvojimo tri boda. Poslije Argentine mi smo najbolji tim u grupi i s pravom očekujem da prođemo u drugi krug – optimističan je Sušić.

Optimist uoči duela s Nigerijom je i Miralem Pjanić, jedan od najboljih pojedinaca u meču prvog kola s Argentinom.

– Za nas je to ključna utakmica, znamo koliko je važna i za nas i za našu zemlju. Nigerija je kvalitetna reprezentacija, ali mi smo ubijeđeni u našu snagu i našu igru i vjerujem da ćemo pobijediti – kazao je mladi veznjak bh. tima.

Kada je u pitanju igrački kadar, svi igrači su spremni, a selektor je naglasio da Salihović sigurno neće početi meč, ali će biti na klupi.

Drugo kolo u F-grupi otvorit će meč između Irana i Argentine koja bi pobjedom osigurala plasman u osminu finala. Meč u Belo Horizonteu počinje u 18 sati, dok od 21 u Fortalezi Njemačka i Gana igraju prvi meč drugog kola u G-grupi. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje