Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u efikasnoj utakmici savladala Sarajevo rezultatom 8:6 (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode i Sarajeva odigrali su posljednju utakmicu turnira u grupi B. Susret sa dosta golova završio je pobjedom Tuzlaka rezultatom 8:6.

Gosti su na otvorenju utakmice stvorili prednost od 2:0 golovima Altumbabića i Pršeša. Nedugo zatim Šehić je udarcem sa lijeve strane iskosa smanjio rezultat na 2:1. Ponovo je Pršeš doveo goste u prednost od 3:1, a onda je Sarajevo uspjelo golovima Handžića i Avdića u posljednjim sekundama prvog dijela da dođu do rezultata 3:3 sa kojim se otišlo na pauzu.

Pršeš je u 24. minuti ponovo strijelac. Jednu dobru akciju njegovih saigrača, Pršeš je pretvorio u pogodak za novo vodstvo Tuzlaka. Minutu kasnije Pršeš je asistent, a njegovo obro dodavanje u pogodak pretvara Adnan Salihović. Sarajevo je nakon toga imalo prilike preko Ragipovića i Avdića, ali nisu uspjeli da savladaju golmana Slobode. Zato je Todorović u 29. minuti bio precizan za Tuzlake koji su došli do prednosti od tri pogotka (6:3). Salihović je svoj drugi pogodak postigao u 31. minuti, kada je ostao sam nakon dobre kombinacije njegovih saigrača.

Handžić je smanjio rezultat na 7:4 u 33. minuti, a Miljan Govedarica je upisao pogodak minutu kasnije za svoju ekipu, za povećanje prednosti na 8:4.Handžić i Buljubašić su nakon toga imali priliku da smanje rezultat, ali najbolji igrač Sarajeva na ovom turniru nije bio precizan. Klarić je u 37. i 40. minuti postigao pogotke za Bordo ekipu. Utakmica je završena pobjedom Slobode 8:6, ali je to bilo nedovoljno za bilo šta osim časnog oproštaja od turnira. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje