Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda na Tušnju remizirala sa ekipom Borca (FOTO)

Preuzmite sliku

Po izuzetno toplom i sparnom vremenu, pred oko 3.000 gledalaca Sloboda je u okviru 4. Kola BHT Premijer lige, na stadionu Tušanj remizirala sa ekipom Borca iz Banja Luke. Konačan rezultat 1:1.

Prvih 10. minuta utakmice na Tušnju obilježila je mirna igra bez većih uzbuđenja. U 16. Minuti utakmice Sloboda ostaje bez Moranjkića koji se nakon jednog žestokog duela sa igračem iz protivničkog tabora povrijedio. Moranjkića je u 16. Minuti utakmice zamjenio Adnan Salihović.

tusanj-publika22

U 21. minuti utakmice Sloboda propušta najveću priliku za vodstvo, odličnu priliku da dovede crveno-crne u prednost propustio je Govedarica koji je sa svega par metara promašio gol Borca.

Do kraja prvog poluvremena Sloboda je vršila konstantan pritisak a igra se odvijala ispred gola gostiju iz Banja Luke. Ipak, prvih 45. minuta utakmice na stadionu Tušanj okončano je bez golova.

sloboda-borac-tusanj4

Drugo poluvrijeme Sloboda je krenula znatno ofanzivnije ali hladan tuš na stadionu Tušanj dogodio se u 52. minuti utakmice kada je brz kontra napad iskoristio Toni Jović i preciznim udarcem savladao golmana Pirića za vodstvo banjalučana od 0:1.

Nakon primljenog gola fudbaleri Slobode opsjedaju gol gostiju, što se isplatilo u 64. minuti utakmice. Nakon odličnog šuta Miljana Govedarice, golman Ružić kratko odbija loptu što koristi Ahmetović te postiže gol za izjednačenje rezultata.

  • sloboda-borac-tusanj56
  • U nastavku utakmice redale su se prilike za Slobodu preko Govedarice, Ordagića I Ahmetovića. U 74. minuti utakmice umjesto Perice Ivetića u igru je ušao Mladen Veselinović. Dok je u 80. minuti u redovima Borca umjesto Kikića u igru ušao Đorđilović .

    Utakmica je okončana rezultatom 1:1, u narednom kolu fudbaleri Slobode gostuju u Bijeljini kod ekipe Radnika. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje