Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda deklasirala Slaviju: Na zimsku pauzu kao lider prvenstva (FOTO)

Preuzmite sliku

Pobjedom protiv Slavije u okviru 18. kola, rezultatom 4:0, Sloboda će zasluženo prezimiti na prvom mjestu BHT Premijer lige.

Fudbaleri Slobode su pobjedom protiv Slavije zaključili izvrsnu jesenju polusezonu. Kako su ranije i najavljivali pobjedom su se oprostili od domaćih navijača i na zimsku pauzu odlaze kao lideri premijerligaške tabele.

Od prve minute susreta fudbaleri Slobode krenuli su ofanzivno na gol Slavije u namjeri da u što ranijoj fazi utakmice postignu pogodak. Veselinović, Ahmetović, Škahić pokušavali su savladati gostujućeg golmana, ali se do vodstva Slobode čekalo do 19. minute kada domaće u vodstvo 1:0, dovodi najbolji strijelac Slobode Mersudin Ahmetović.

U 43. minuti susreta novo vodstvo za izabranike Husrefa Musemića. Nakon što je Veselinović oboren u kaznenom prostoru gostiju siguran sa bijele tačke bio je kapiten Slobode Zajko Zeba te povećao rezultat na 2:0. Ovim rezultatom okončano je prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode sigurno čuvaju stečenu prednost. U 62. minuti zbog prigovora sudija Ognjen Vlajic isključuje trenera Slobode, Husrefa Musemića. Iako su fudbaleri Slavije u nekoliko navrata preuzimali incijativu na terenu ipak nisu uspjeli postići pogodak.

  • zeba-slavija-2015
  • U 78. minuti susreta u listu strijelaca upisuje se i jedan od najboljih pojedinaca na terenu Amer Ordagić a četiri minute kasnije, u 82. minuti susreta upravo na asistenciju sjajnog Ordagića, novi gol u dresu Slobode postigao je i Sulejman Krpić za konačnih 4:0.

    Zasluženom pobjedom na Tušnju, Sloboda će zimsku pauzu okončati kao lider prvenstva. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)


    Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,