Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slavlje u Vitezu: Vrijedna i zaslužena pobjeda Slobode za ostanak na vrhu tabele

Preuzmite sliku

U utakmici 21. kola Premijer lige BiH na gradskom stadionu u Vitezu fudbaleri Slobode savladali su domaću ekipu NK Vitez rezultatom 3:1 i zadržali lidersku poziciju na tabeli.  Ekipa Slobode već devet mečeva u nizu ne zna za poraz (utakmice Premijer lige BiH i Kupa BiH).

Fudbaleri Slobode odlično su otvorili utakmicu a prilike za postizanje gola propustili su Zeba i Ordagić. U 25. minuti susreta Vitez stiže do vodstva autogolom Kostića. Sa minimalnim vodstvom Viteza okončano je prvih 45. minuta susreta.

U nastavku susreta ofanzivna igra Slobode, prilike su se redale a na izjednačujući gol se čekalo do 65. minute susreta. Zeba je izveo korner, igrač Viteza Novak, nespretno loptu šalje u vlastitu mrežu za rezultat 1:1.

U 82. minuti sjajna akcija Slobode, jedan od najboljih pojedinaca na terenu, Amer Ordagić izlašao je sam ispred golmana Viteza i majstorski prebacuje loptu preko Tirića za novu pobjedu Slobode i ostanak na liderskoj poziciji.

U samom finišu utakmice, jedna odlična akcija okončana je trećim golom za Slobodu a strijelac je bio kapiten Zajko Zeba na asistenciju Mersudina Ahmetovića.

Veliki broj navijača Slobode u Vitezu je bodrio svoje ljubimce u još jednoj teškoj utakmici u kojoj su se fudbaleri Slobode odužili na najbolji način, sa osvojena nova tri boda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,