Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sezona iz snova: Sloboda pobjedom izbila na prvo mjesto Premijer lige BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

U 11. Kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sloboda je na Tušnju u veoma teškoj utakmici savladala ekipu Olimpica rezultatom 2:1. 

Gosti iz Sarajeva odlično su otvorili susret, a prvu priliku na utakmici bilježimo već u 5. Minuti utakmice kada priliku za vodstvo gostiju propušta Stanić.

sloboda-olimpic-2015-tusanj (5)

U nastavku utakmice Sloboda preuzima kontrolu igre. Najprije je u 10. minuti susreta Sarić pokušao savladati gostujućeg golmana, a pet minuta kasnije šansu za postizanje gola nije propustio Veselinović koji koristi ubačaj sa strane i atraktivnim potezom petom dovodi Slobodu u vodstvo od 1:0.

Vodstvo Slobode trajalo je nešto više od desetak minuta, kada odličan ubačaj Stanića koristi brazilac Stefan Pereira koji sa 12 metara loptu šalje iza leđa Pirića.

U nastavku prvog poluvremena bilježimo i sjajan prodor Ahmetovića kojeg je u naletu zaustavio golman gostiju Hamzić. Prvo poluvrijeme okončano je razultatom 1:1.

Fukare bile 12-ti igrač i na ovoj utakmici

Fukare bile 12-ti igrač i na ovoj utakmici

U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode kreću mnogo ozbiljnijim napadima ugrožavati gol gostiju. U 54. minuti Stjepanović odličnim udarcem dovodi domaći tim u vodstvo i slavlje na tribinama Tušnja. Nakon vodstva Slobode, priluku da riješe pobjednika i postignu treći gol na otakmici za svoj tim imali su najprije Ahmetović koji je propustio odličnu priliku a nakon toga i Memedagić.

sloboda-gol-stjepanovic

U 75. minuti susreta Sloboda ostaje bez jednog igrača na terenu, Sarić je nakon jednog prekršaja dobio direktno isključenje. Do kraja utakmice nije bilo promjena, Sloboda je slavila rezultatom 2:1.

Obzirom da je lider na tabeli Zrinjski poražen od ekipe Viteza rezultatom 1:0, to je fudbalerima Slobode omogućilo da nakon nepotpunog 11. kola izbiju na čelu tabele, Premijer lige BiH sa osvojena 22 boda. Ovo je bila ukupno deseta uzastopna utakmica u okviru Premijer lige u kojoj Sloboda nije doživjela poraz.

ahmetovic-prodor-tuzlanski

Ahmetović u prodoru & Tuzlanski.ba – Srcem do pobjede

U narednom 12. Kolu fudbaleri Slobode gostuju u Zvorniku kod ekipe Drine, dok ekipu Olimpica očekuje još jedno teško gostovanje kod ekipe Širokog Brijega. (Tuzlanski.ba | Foto: E. Selimović)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,