Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sa dva fantastična gola Zajka Zebe: Sloboda savladala Vitez rezultatom 2:1 (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon pobjede u Bijeljini nad Radnikom fudbaleri Slobode  danas su na Tušnju dočekali ekipu Viteza i pred oko 1.500 gledalaca zabilježili zasluženu pobjedu rezultatom 2:1. Želja crveno-crnih je i bila da se pred domaćom publikom predstave u najboljem izdanju i da sa novim trijumfom ekipa ode na prvenstvenu pauzu.

Utakmica je počela otvoreno sa obje strane a sami početak susreta na Tušnju obilježile su po dvije prilike na obje strane koje nisu iskorištene. Hladan tuš na Tušnju uslijedio je u 13. Minuti kada gosti iz Viteza koriste jedan ubačaj iz kornera a gol za vodstvo od 0:1 postigao je Kapetan.

  • sloboda-vitez-2015 (4)
  • U nastavku utakmice izabranici Husrefa Musemića pokušavaju izjednačiti rezultat ali napadi se okončavaju bez velike opasnosti po gol gostiju.

    Pred sami kraj prvog poluvremena fudbaleri Slobode uspjeli su stići do izjednačenja. Nakon odličnog ubačaja iz kornera Veselinovića,  Zajko Zeba je prekrasnim volej udarcem loptu poslao pod prečku. Na odmor se odlazi kod rezultata 1:1.

  • sloboda-vitez-2015 (5)
  • U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode ulaze znatno opreznije ali i dalje sa terenskom incijativom u želji da dođu do rezultatske prednosti. Incijativa domaćih fudbalera isplatila se u 60. minuti kada raspoloženi kapiten Slobode, Zajko Zeba postiže još jedan fantastičan pogodak, ovaj put iz slobodnog udarca.

    Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, fudbaleri Slobode zabilježili su četvrtu prvenstvenu pobjedu i sada sa 13 bodova zauzimaju drugo mjesto na tabele na samo jedan bod zaostatka u odnosu na lidera prvenstva, ekipu Zrinjskog.

    Nakon prvenstvene pauze zbog reprezentativnih utakmica, fudbaleri Slobode će u narednom 7. kolu gostovati na Grbavici kod ekipe Željezničara. (Foto: V. Živković – Tuzlanski.ba)

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,