Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometni turnir veterana okupit će 21. ekipu iz šest država

Preuzmite sliku

Popularno

Sve je spremno za 3. međunarodni turnir rukometnih veterana i veteranki koji se od 22. do 24. juna održava u Tuzli pod nazivom „Rukomet na zrnu soli“, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare organizatora ovog takmičenja.

Predsjednik Upravnog odbora UG „Veterani RK Sloboda“ kazao je da će turnir okupiti rekordan broj ekipa, ukupno 14 u muškoj konkurenciji i šest u ženskoj, iz šest država. Pokrovitelji su Grad Tuzla i Turistička zajednica TK.

– Takmičenje po grupama počinje u petak u 11.30 sati na pomoćnom stadionu “Tušanj”. Otvaranje turnira je istog dana u 13.30, a završnica turnira planirana je za subotu od 15.30 do 17.00 sati. U slučaju lošeg vremena, turnir će se održati u SKPC „Mejdan“ – rekao je Zlatan Cipurković.

Predstavnica UG „Veteranke“, Dina Nožinović, istakla je da je turnir lijep dogđaj, ali i prilika za promociju Tuzle i njenih turističkih potencijala.

– Interes za turnir je iz godine u godinu sve veći i nama je čast što ćemo biti domaćini ovako velikoj prekograničnoj sportskoj saradnji. Sam turnir dokaz je kako se i nakon aktivne sportske karijere ljudi mogu i trebaju baviti sportom – naglasila je Nožinović.

Za turnir su se prijavili: Nova Gradiška i „Nexe“ Našice (Hrvatska), Dobava (Slovenija), Skezilabda (Rumunija), „Mladi veterani“ Prilep, Kumanovo i Veterani reprezentacije (Makedonija), Sombor, „Stara škola“ Subotica i BASK Beograd (Srbija), te „Borac“ Travnik, Goražde, „Sloga“ G. Vakuf, „Konjuh“ Živinice i „Sloboda“ I i II Tuzla (BiH).

U konkurenciji rukometnih veterana prijavljeno je sedam ekipa: „Ravangrad“ Sombor, NS „Veteranke“ Novi Sad, Šabac i „Srem“ Sremska Mitrovica (Srbija), Gevgelija (Makedonija), te „Jedinstvo“ Brčko i „Jedinstvo“ Tuzla (BiH). (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,