Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode sutra protiv Konjuha: Atmosfera u ekipi je odlična, nestrpljivo iščekujemo derbi

Preuzmite sliku

Rukometni klub Sloboda sutra u 17 sati dočekuje ekipu Rukometnog kluba Konjuh.

Nakon dva poraza na startu prvenstva, crveno- crni se nadaju prvoj pobjedi pred domaćom publikom.

Šef stručnog štaba Mirko Mikić ističe da se ekipa proteklih dana vrijedno pripremala za utakmicu, nestrpljivo iščekujući sutrašnji derbi.

„Igramo sutra protiv dosta nezgodne ekipe, tradicionalno su to poprilično jake utakmice između Slobode i Konjuha i iskoristit ćemo još dan da se što bolje pripremimo za tu utakmicu. Prvoshodno nam je bio cilj da oporavimo igrače nakon intenzivnog duela u subotu koji smo igrali u Zavidovićima i u velikoj mjeri smo i uspjeli u tome”.

Mikić također navodi da se povrijeđeni igrači polako vraćaju te se nada da će uskoro moći računati i na njih.

„Poprilično smo optimisti u tom duelu (protiv Konjuha) kao i u svakoj utakmici. Konjuh je od osnovanja Premijer lige jedna od rijetkih ekipa koja, čini mi se, nikada nije ni ispadala. Izuzetno respektujem svakog protivnika, posebno ekipu s takvom reputacijom. Smatram da imamo širi roster, kvalitetnije igrače i ono što je najvažnije konačno igramo kući.  Ne bismo se trebali pribojavati nikoga na domaćem terenu. Ni na gostujućem. Vidio sam određeni pomak u igri bez obzira na ova dva poraza. Smatraam da smo pokazali jedan veliki napredak u tom nekom pristupu igri, zalaganju i to je ono što me čini optimističnim”, zaključio je Mikić.

Marino Gabrieri smatra da je ekipa spremna za sutrašnji susret, navodeći da je atmosfera u timu odlična.

„Mislim da smo spremni, maksimalno fokusirani, da znamo koji su nam ciljevi i vjerujem da ćemo ih ispuniti i sutra nakon utakmice biti zadovoljni. Iskreno mislim da nas ovi porazi nisu uzdrmali. Mislim da ova nova ekipa ima puno novih igrača i da tek ulazimo u pravi ritam. Dobra smo ekipa i vjerujem da ovo neće uticati na nas pogotovo na sutrašnjoj utakmici, kao ni na svakoj sljedećoj”.

Trener Mirko Mikić se naposljetku također osvrnuo na atmosferu u svlačionici, dodajući da je ekipa svjesna i svojih kvaliteta i stvari na kojima treba raditi.

„Duga je sezona i tek je počela. Razumijem stav pojedinih ljudi koji prate i vole rukomet i da su očekivali da će ovo ići puno bolje nego što je bilo u ta prva dva kola. Ovo nas nimalo nije pokolebalo, imamo svoj cilj, atmosfera je odlična, a ekipa strašno motivisana. Ekipa zna šta i koliko može, pravimo greške, ali one će se popraviti uskoro. Bit ćemo vrlo konkurentni za osvajanje prvenstva, nastavit ćemo trenirati kao i do sada i sve će doći na svoje. Dva poraza su bila na gostujućem terenu protiv tradicionalno neugodnih rivala, ne samo za slobodu nego za sve protivnike”.

Podsjećamo, utakmica protiv ekipe Konjuha je na rasporedu sutra u 17 sati u Mejdanu. Cijena ulaznice je 5 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje