Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši BiH večeras protiv Španije počinju kvalifikacije za EP

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će započeti kvalifikacioni ciklus protiv Španije u Valladolidu za evropsko prvenstvo koje se igra u Hrvatskoj 2018. godine.

To će ujedno biti i debi za selektora bh. rukometaša Bilala Šumana.

On je uoči puta u Španiju kazao da će njegovi igrači pružiti otpor favorizovanim Špancima, te pokazati disciplinu u igri što će biti važno za buduće utakmice i okupljanja.

Želimo pokazati da znamo šta radimo i zašto. Ima segmenata igre koje nećemo moći na vrijeme odraditi, ali dat ćemo sve od sebe da se pripremimo na najbolji način za utakmicu protiv Španije. Oni imaju izmjena u ekipi, novog selektora i nisu odigrali nijednu utakmicu u ovom sastavu. Ipak, poznavajući španski rukomet, ne mislim da će biti promjena u načinu njihove igre. Nadam se da ćemo biti na odgovarajućem nivou, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo” – objasnio je Šuman.

Njegov pomoćnik Zdenko Grbavac naglasio je da utakmicom protiv Španije bh. rukomet ulazi u novu fazu i da domaćinu prepušta ulogu favorita.

Na startu nas čeka teško gostovanje, ali mi tu vidimo našu šansu. Ako ostvarimo sve što smo zamislili mislim da ova utakmica može biti temelj za budući dobar rad i utakmicu protiv Austrije” – rekao je Grbavac.

Selektor Šuman u utakmici protiv Španije neće moći računati na povrijeđenog Dejana Malinovića.

Utakmica između Španije i BiH igra se od 20.30 sati.

BiH nakon gostovana Španiji u nedjelju će biti domaćin reprezentaciji Austrije u Sarajevu. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,