Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

RK Sloboda dočekuje Bianco Monte Dramu iz Grčke

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometni klub Sloboda danas je na press-konferenciji najavio utakmicu 1. kola EHF European Cup-a protiv Bianco Monte Drama 1986 iz Grčke.

Utakmica je zakazana u subotu sa početkom u 19.30 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan.

Na press-konferenciji obratili su se trener Zoran Kastratović, kapiten Emir Suhonjić, te sportski direktor Mirza Bulić.

”Potrudili smo se da u prethodnih šest sedmica pripremimo naš tim da na što bolji način odgovori obavezama u EHF European Cup-u. Kroz trenažni proces i odigravanje šest pripremnih utakmica ekipa će spremna dočekati prvu evropsku utakmicu na domaćem terenu u klupskoj historiji. Što se tiče snage našeg protivnika, imali smo priliku da ih upoznamo i analiziramo u predhodnom periodu. Za razliku od prethodne sezone, kada su nastupali samo sa rukometašima rođenim u Grčkoj, u ovoj sezoni tim je pojačan dvojicom internacionalaca. Nadam se kvalitetnoj rukometnoj predstavi u subotu. ” kazao je trener Slobode Zoran Kastratović.

Kapiten Slobode, Emir Suhonjić:

”Za nas veoma bitna utakmica na otvaranju sezone. Svjesni smo da nam pobjeda i eventualni prolaz dalje znači za stvaranje pobjedničkog mentaliteta sa novom ekipom. Želimo da pokažemo da smo naporno radili u proteklom periodu, te da spremni dočekujemo protivnika. S obzirom na povratak publike, niko ne bi bio sretniji od nas da u subotu navečer pobjedom obradujemo naše navijače.”, kazao je Suhonjić u svom izlaganju.

Na press-konferenciji obratio se i sportski direktor Mirza Bulić.

”Poslije 25 godina RK Sloboda ponovno nastupa u euro kupovima. Obezbijedili smo sve uslove da se predstavimo u najboljem svijetlu. Naš cilj je prolazak u drugo kolo. Ovom prilikom želim da se zahvalim JP SKPC ”Mejdan” i RSD ”Sloboda” koji su nam pomogli prilikom organizacije ove utakmice.”, rekao je Bulić.

Utakmica Sloboda – Bianco Monte Drama 1986 je zakazana u subotu sa početkom u 19 sati i 30 minuta u Maloj dvorani SKPC Mejdan uz direktan prijenos na RTV TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje