Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Protiv Slavije bez Sarića i Mehmedagića: FK Sloboda želi se pobjedom oprostiti od domaće publike! (FOTO)

Preuzmite sliku

U Rudarskoj br.2 vlada izvrsna atmosfera pred posljednji meč polusezone protiv Slavije. Crveno – crni su maksimalno ozbiljno pristupili pripremama i uigravanju za utakmicu nakon koje bi mogli prezimiti na čelu premijerligaške tabele.

Kako kažu učiniće sve da se u najboljem izdanju oproste od tušanjske publike, te da se sa novim trijumfom zahvale vijernim navijačima za podršku koju su im pružali u svih dosadašnjih 17 kola.

Optimizma ne manjka ni među strukom Crveno – crnih. Naši prvotimci i treneri pozivaju sve navijače da u što većem broju dođu na Tušanj i da se na kraju zajedniči raduju još jednom uspjehu tima.

Sezona iz snova Crveno – crnih došla je do sredine puta, a zavjesa pred zasluženi odmor spušta se utakmicom protiv Slavije. Protivnika koji jeste neugodan, ali ne i nepobjediv. Posebno pred punim tribinama Tušnja.

Husref Musemić nažalost u ovom susretu neće moći računati na usluge dva standardna prvotimca.

Veznjak Elvis Sarić zbog povrede meniskusa već je propustio gostovanje u Prijedoru, a ovih dana će putovati u Sarajevo na lakši operativni zahvat. Prema prognozama, ljevonogi vezni igrač Crveno – crnih trenažnom procesu bi se mogao priključiti nakon sedam do 10 dana.

Slaviju propušta i stoper Haris Mehmedagić koji je na gostovanju kod Rudara zaradio treći žuti karton. Već od ranije van stroja su napadač Muhamed Mujić i stoper Jasmin Moranjkić, no ono što veseli struku našeg tima je povratak Ivana Kostića koji je odradio suspenziju nakon zarađenog crvenog kartona u utakmici osmine finala Kupa BiH protiv Čelika.

Utakmica Sloboda – Slavija igra se na Gradskom stadionu Tušanj u subotu (5. Decembar) sa početkom od 13 sati. (fksloboda.ba)

Dođite na Tušanj, podržite Crveno – crne!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,