Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjedom protiv Slavije, Sloboda 18. utakmicu bez poraza na Tušnju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Uoči sutrašnjeg posljednjeg kola prvog dijela prvenstva BHT Premijer Lige BiH, iz tabora FK Sloboda obećavaju da će dati posljednji atom snage i pokušati oprostiti se od domaće publikom pobjedom protiv Slavije.

Šef stručnog štaba Husref Musemić ističe da tim iz Rudarske 2 ne bi trebao propustiti priliku da bude prvak polusezone jer se nalazi u sjajnom nizu. “Posljednja utakmica je prvog dijela lige, tako da nema mjesta kalkulacijama, i niko se ne treba čuvati ni štediti. Mislim da će nam teren predstavljati problem za našu igru, iako to sa strane izgleda dobro, imaćemo problema da razvijemo ono što znamo na oštećenom travnjaku.” dodaje trener Slobode.

Nekadašnji igrač sutrašnjeg protivnika Slobode, Miljan Govedarica kaže da pobjeda neće doći u pitanju, ako Sloboda pruži svoju prepoznatljivu igru, koja krasi tuzlanski tim od početka sezone.

Što se tiče zdravstvenog biltena, u redove Slobode se vraća Ivan Kostić nakon suspenzije, a utakmicu propuštaju Sarić zbog povrede i Mehmedagić zbog 3 žuta kartona.

Musemić nije htio mnogo otkrivati o eventulanim pojačanjima Slobode, rekavši da će za to doći vrijeme, a sada je sva pažnja usmjerena na utakmicu protiv Slavije.

Sudijsku trojku na meču FK SlobodaFK Slavija dijeliće Ognjen Valjić (Banjaluka) uz asistenciju Damira Lazića (Brčko) i Elvisa Prošića (Cazin).

Ukoliko Musemićevi momci ostanu neporaženi protiv Slavije, produžiće niz nepobjedivosti na Tušnju na impresivnih 18 mečeva. Tim iz Rudarske 2 zadnji put je izgubio na domaćem terenu 23.11.2014. od Sarajeva 0-2.

Sloboda i Slavija su igrali igrali su 11 puta na Tušnju, uz svih 11 pobjeda Slobode. U svim njihovim okršajima pobjeđivali su domaći, izuzev jednog remija, i jedne pobjede Slobode na gostovanju u ovoj sezoni.

Utakmica 18. kola BHT Premijer Lige BiH između Slobode i Slavije na rasporedu je sutra od 13:ooh na stadionu Tušanj. Crveno-crni su u već slavili protiv Slavije minimalnu pobjedu na gostovanju, a strijelac je bio Mersudin Ahmetović. Sloboda će eventualnom pobjedom protiv Slavije otići na pauzu kao prvoplasirana momčad BHT Premijer Lige(Tuzlanski.ba |S.M| A.K)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje