Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ova tri fudbalera su nadomak potpisa za FK Sloboda

Preuzmite sliku

Dok traje pauza u BHT Premijer ligi rukovodstvo FK Sloboda nastoji za to vrijeme pronači adekvatna pojačanja za drugi dio sezone.

Iako još uvijek ništa nije zvanično objavljeno putem službene stranice FK Sloboda u medijima pojavila su se imena trojice fudbalera koja su veoma blizu dolaska na Tušanj.

Naime, radi se o Mahiru Kariću, Ognjenu Đelmiću i nekadašnjem mladom bh. reprezentativacu Anesu Haurdiću.

Karić i Đelmić iza sebe imaju odličnu polusezonu u Čeliku i Željezničaru, i nema sumnje da bi bili pravo pojačanju za tim Husrefa Musemića.

Anes Haurdić još ljetos se spominjao kao moguće pojačanje Slobode, ali je transfer na kraju stopiran zbog ugovora koji je Haurdić imao sa Veležom. Sada nema prepreka da se Haurdić priključi timu sa Tušnja.

Istina je da sam kontaktiran od strane čelnika Slobode, ali nikakav dogovor još uvijek nije postignut. Treba se tu poklopiti još nekoliko stvari, a sigurno je da ću u narednim danima razmisliti šta je najbolje za moju karijeru“, izjavio je Haurdić za SportSport.ba.

Tokom dosadašnje karijere Haurdić je imao priliku nastupati za Jablonec i Znojmo iz Češke, kao i za Sarajevo u kojem je trenirao upravo pod palicom Musemića koji je vrlo dobro upoznat s njegovim igračkim kvalitetama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje