Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zerina Vrabac osvojila nove četiri zlatne medalje

Preuzmite sliku

U subotu 10. decembra u Mostaru je održano 11. Međunarodno plivačko natjecanje “Božićni kup” u organizaciji Akademskog plivačkog kluba ”Zrinjski” iz Mostara.

Plivalo se u 25 metarskom (malom) bazenu sa 6 staza i elektronskim mjerenjem. Na ovom plivačkom takmičenju nastupilo je 195 plivačica i plivača iz 12 plivačkih klubova iz Bosne i Hecegovine.

Plivački klub „Zmaj-Alpamm“ Tuzla je uzeo učešće sa jednom takmičarkom, Zerina Vrabac (2010 godište).

 • U izuzetno jakoj konkurenciji Zerina je, iako bez adekvatnih treninga u bazenu preko godinu dana, osvojila 4 zlatne medalje u D kategoriji za djevojčice 2010 godište u sljedećim disciplinama:

  • 100 delfin, 1. mjesto,
  • 200 delfin, 1. mjesto,
  • 100 leđno, 1. mjesto,
  • 100 prsno, 1. mjesto.

  • U ukupnoj ženskoj konkurenciji Zerina je prema FINA bodovima zbirom tri discipline zauzela 2. mjesto D kategoriji za djevojčice 2010 godište.

  Zerinin uspjeh je plod njegovog velikog rada, truda i talenta, stručnog rada naših trenera, te još večeg zalaganja njenih roditelja. Čestitamo Zerini i želimo joj puno sreće i uspjeha u nastavku svoje uspješne plivačke karijere.

  Napominjemo da Zerina i svi ostali tuzlanski plivači (njih preko 500) od 27.06.2021. godine zbog zatvaranja bazena u hotelu Tuzla (koji jedini posjeduje uslove za takmičarsko/trenažno plivanje) nemaju adekvatne uslove gdje da treniraju najzdraviji i sport koji oni vole najviše na svijetu.

 • Za one koji ne znaju, samo prije nekoliko godina tuzlansko plivanje i tuzlanske plivačice i plivači bili najbolji u državi, standardni reprezentativci na svim velikim takmičenjima, te dva puta učesnici Olimpijskih igara. Sada nažalost bez adekvatnih infrastrukturnih uslova, bez masovne obuke neplivača i ovaj sport umire u našem gradu, dok su stotine djevojčica i dječaka prepušteni ulici, navodi se u saopćenju Plivačkog Kluba Zmaj- Alpamm.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje