Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zapažen uspjeh plivača Jedinstva na zimskom prvenstvu BiH u plivanju

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda tačnije 28. i 29. Marta 2015. godine u Banja Luci je održano Zimsko prvenstvo BiH u plivanju za Mlađe juniore, Juniore i Seniore.

Kako je riječ o zimskom prvenstvu plivalo se u malom, 25 metarskom bazenu sa 8 staza. Po službenom nastupilo je 19 klubova iz Bosne i Hercegovine a kako je riječ o otvorenom prvenstvu kao 20. klub nastupio je i plivački klub SchwimmClub im Theresianum iz Austrije. Na prvenstvu je nastupilo ukupno 180 takmičara i oboren je 31 državni rekord.

  • plivaci-jedinstvo34
  • Gradski Klub Vodenih Sportova JEDINSTVO je nastupilo sa 6 takmičara i to:

    Rahmanović Belma, Hadžić Kajs, Begić Emir, Koprić Amar, Koprić Damir, Avdić Amar

    Nakon 3 dijela takmičenja i po zbiru FINA bodova u kategoriji Juniora u ekipnom poretku GKVS JEDINSTVO je zauzelo 4. mjesto kao najuspješniji Tuzlanski klub.

    Od uspjeha treba izdvojiti bronzanu medalju Hadžić Kajsa na utrci 100m prsno, kao i dvije bronzane medalje štafete u sastavu Hadžić, Begić, Koprić A., Koprić D. na utrkama 4×100 i 4×200 slobodno.

    Ono što nas veseli je podatak da su naši plivači, iako je tek polu sezona ostvarili prosječan napredak od 105% po čemu smo drugi klub po napredku rezultata.

    Plivači nastavljaju raditi i pripremati se za predstojeću sezonu mitinga na 50 metarskim bazenima.

    Takmičarima čestitamo i želimo još više uspjeha u nastavku sezone.

    Škola plivanja također vrši upis novih članova a više informacija možete pronaći na www.gkvsjedinstvo.com ili na broju telefona 061 518 829.

     (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,