Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki uspjeh: Veteran bh. alpinizma, 62-godišnji prof. dr. Naim Logić osvojio vrh Antarktika

Preuzmite sliku

Veteran bosanskohercegovačkog alpinizma, 62-godišnji prof. dr. Naim Logić 7. januara ove godine zaokružio je svoju alpinističku karijeru usponom na vrh Antarktika.

Pošto se prethodno popeo na 8 tjemena ostalih 6 kontinenata i na svakom u vječan led pobo bosanskohercegovačku zastavu, prvi je Bosanac od kad je Bosne i Hercegovine koji je ostvario taj rijetko dostižan, u svjetskim razmjerima, veliki uspjeh.

Čestitke su stizale s mnogo adresa, tako i iz Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani i dragi dr. Naime,

niti naši zemljaci u domovini, niti mi zvani bh. dijaspora nismo mogli biti obradovani ljepšom novogodišnjom čestitkom od ove koju ste nam poslali s tjemena Antarktika 7. januara ove godine. Takvu osim Vas, za vrijeme duga i časna postojanja naše Bosne i Hercegovine, nije niko ispisao. Mada je to samo Vaš lični uspjeh sazdan od hrabrosti, samoodricanja i zaljubljenosti u doticanje neba s vrhova svih kontinenata, svaki naš čovjek je doživio kao vlastiti. Hvala vam na tom dragocjenom osjećanju.

Ponosni na Vas, istinskog bh. besmrtnika, čestitamo i pozdravljamo Vas s divljenjem i željom za ostvarenje svih Vaših alpinističkih i životnih snova.”

Logić je 62-godišnji veteran bosanskohercegovačkog alpinizma, koji se prije Antarktika popeo na osam tjemena na šest drugih kontinenata i na svakom je u vječan led zabio bh. zastavu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,