Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki uspjeh plesnog studia ‘Sandoval’ iz Tuzle: Plesači se kvalifikovali na EP koje će biti održano u Austriji

Preuzmite sliku

Popularno

Plesni studio „SANDOVAL“ Tuzla dana 02.03.2024. uzeo je učešće na VICTORY DANCE FESTU koji se održao u Zenici u sportskoj dvorani Bilmišće.

Na ovom velikom plesnom takmičenju u modernim plesovima „Sandoval“ je učestvovao u više plesnih disciplina. Sve plesne koreografije sa kojima se Plesni studio „Sandoval“ prezentovao su urađene pod dirigentskom palicom trenera i koreografa Asmira Rahmanovića.

Ujedno sa ovim plesnim festivalom održavale su se i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se održati u maju mjesecu u Austriji.

Pored jake konkurencije, odličnih koreografija i plesnih tačaka Plesni studio „Sandoval“ Tuzla je napravio odlične vrijedne pažnje rezuktate i to:

1. MJESTO / Open formacija djeca 2 (djeca do 12 godina) / Sandoval Kids Crew

1. MJESTO / Hip Hop formacija djeca 2 (djeca do 12 godina) / New Generaion Crew Kids

1. MJESTO / Produkcija Street dance show Juniori / Black Illusion Crew

1. MJESTO / Dalila Hrustić / Open solo mini kids (djeca do 6 godina)

2. MJESTO / Lana Andrić / Open solo djeca 2 ( djeca do 12 godina)

3. MJESTO / Sajra Ćatić / Hip Hop solo djeca 2 ( djeca do 12 goidna)

3. MJESTO / Amina Jahić / Open solo djeca 2 ( djeca do 12 godina)

Takođe pored svih gore navedenih odličnih rezultata nešto na što smo najponosniji jeste da su se sve tri velike plesne formacije kvalifikovale na European Championship Austria / maj mjesec 2024. Također, Open formacija djeca 2 (djeca do 12 godina) su osvojili i specijalnu nagradu besplatnu kotizaciju za cijelu grupu na SAN REMO INTERNATIONAL 09-12.Maja 2024. Godine.

  • Na tronu najboljih, na postolju pobjednika plesači iz Tuzle su se četiri puta pojavili te preuzeli zlatne medalje i pehare, specijalne nagrade kao i priznanja.

    Tuzla mora biti ponosna na njihov rad.

    Trener Asmir se zahvaljuje prvenstveno svim roditeljima koji iznova i iznova podržavaju i finansiraju svaki odlazak na takmičenje bezuslovno pomažu da bi se u svoj grad vratili uvijek kao najbolji.

    Također, kako Rahmanović ističe na ovome ne staju, te se spremaju naporno za 16.03.2024. kada će se u SKPC „MEJDAN“ Tuzla održati Tuzla Dance Fest 2024. gdje će hram sporta ugostiti plesače iz cijele Bosne i Hercegovine kao i susjednih zemalja Srbije, Hrvatske, Makedonije kao i Crne Gore.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje