Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanka Ema Lovrić osvojila zlatnu medalju u Varaždinu

Preuzmite sliku

Popularno

Jedna od najboljih bh. stonoteniserki Ema Lovrić iz STK “Kreka” Tuzla pobjednica je 48. međunarodnog prvenstva za kadete i juniore i 14. memorijala Mirko Abramović koji se ovog vikenda održava u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu.

Nastupilo je 470 natjecatelja iz Slovenije, BiH, Srbije, Mađarske, Austrije, Hrvatske, te Katara, a prijavljeno je rekordnih 99 ekipa.

  • Lovrić je nastupila u konkurenciji kadetkinja. U grupnoj fazi takmičenja pobijedila je glatko stonoteniserke iz Slovenije, Srbije i Hrvatske, a nakon toga, u borbi do finala, pobijedila je tri varaždinske igračice, te jednu iz Koprivnice.

    U jakoj konkurenciji 14. godišnja Tuzlanka Ema Lovrić sve protivnice pobijedila je ubjedljivo, izgubivši pri tome samo jedan set, što je rijetko kome pošlo za rukom na ovom renomiranom takmičenju.

  • Danas su u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu na rasporedu pojedinačni mečevi u kategoriji mlađih kadeta i juniora, a prvi dan takmičenja odnosno petak bio je rezervisan za ekipna takmičenja. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje