Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sainz ‘skinuo’ Verstappena s trona i uzeo pole position

Preuzmite sliku

Samo sedmicu dana nakon VN Nizozemske na Zandvoortu, oktanski cirkus Formule 1 otputovao je do Italije, a kultna Monza ugostit će najbolje vozače i nevjerovatne jurilice.

A na zadovoljstvo domaće publike, prvu startnu poziciju na Velikoj nagradi Italije zauzeo je Ferrarijev Carlos Sainz. Španjolac se izborio za pole position ispred aktualnog prvaka Maxa Verstappena, koji ove sezone nemilosrdno dominira. Tako je Red Bullov vozač osvojio već osam pole positiona ove sezone uz čak 11 pobjeda u 13 utrka.

Verstappen na Monzi ima priliku oboriti rekord Sebastiana Vettela od devet uzastopnih pobjeda. Svoj je niz Verstappen započeo na VN Miamija još u maju, a od tada je osvojio baš svaku utrku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

U sutrašnjoj utrci imat će veliku konkurenciju u vidu Ferrarija, koji se nada uzeti prvu pobjedu ove sezone i time barem malo razveseliti navijače, koji su se nadali borbi za titulu.

Treći će startati Ferrarijev Charles Leclerc, koji je također bio u borbi za pole position, a četvrti je Mercedesov George Russell, koji se kvalificirao ispred drugog Red Bullovog vozača Sergija Pereza.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,