Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijatelj otkrio kako je Scumacher: Poslije ovih riječi supruga Corinna mu zabranila posjetu

Preuzmite sliku

Da li je Michael Scumacher svjestan ili nije? Oko toga se spekuliše već godinama, a poslije novih informacija koje je objavio prijatelj Eddie Jordan – zabranjene su mu posjete.

Michael Scumacher doživio je stravičnu nesreću na skijanju prije devet godina i od tada ga niko nije vidio u javnosti. Najbolji vozač u istoriji Formule 1 bio je dugo u komi i o njegovom pravom zdravstvenom stanju se malo toga zna, prije svega jer je njegova porodica, na čelu sa suprugom Corinnom, odlučila da takve stvari ne iznosi na vidjelo.

Zbog toga su se pojavile i brojne teorije zavjere, uz optužbe na račun Corinne Scumacher, prije svega onih koji bi željeli da posjete Šumija, ali im to nije dozvoljeno čak ni sa rigoroznim protokolima.

Tako tek jednom u nekoliko mjeseci čujemo nove informacije o Michaelu Scumacheru, najšečšće Jeana Todta koji je otkrio da zajedno i gledaju Formulu 1, dok je sada navijače zaintrigirao Eddie Jordan, irski biznismen za čiju je ekipu po imenu “Jordan” upravo Schumi vozio devedesetih.

Jordan je istakao da je “Scumacher prisutan, ali i nije prisutan”, što će svakako dovesti do nove misterije oko stanja šampiona, posebno ako se zna da mu je bilo zabranjeno da posjećuje Schumija. Corinna Scumacher mu je to zabranila iz čudnih razloga, da bi se nakon svega uključio i sin Mik. Bivši vozač Hassa, sada test vozač Mercedesa, javio se Jordanu i pokušao da umiri situaciju poslije naprasne reakcije svoje majke.

“Što se mene tiče, bio sam dirnut potezom Mika i to je zato što ne može biti lako znati da tvoj otac ne može da bude dio porodice. On je tu, ali kao i da nije tu. Imam svoj stav koji ne želim da iznosim javno”, kazao je Džordan i rekao da podržava Mika u još jednoj borbi, pošto pored brige o ocu mora da misli i o karijeri u Formuli 1.

“Prilično sam siguran da će uspjeti u tome. Možda je to (otkaz u Hasu, prim. aut.) i prava stvar koja mu se desila, dirnulo me je jer sam veoma povezan sa Mikom, pronašao sam ga i dao mu šansu, a iako ta saradnja nije dugo trajala – moja ljubav prema njemu će biti prisutna sve dok mogu da udahnem”, zaključio je irski biznismen koji se nada da će ovim riječima uspjeti da “omekša” srce Corinni Scumacher.

Podsjetimo, niko sem male grupe najbližih ljudi nije vidio Michaela Scumachera već devet godina, a nedavno je fotografija šampiona ponuđena za basnoslovnu sumu, pa će i posjete biti još restriktivnije. (Mondo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje