Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preminula Kadira Nukić, višestruka najbolja sportistkinja BiH u streljaštvu

Preuzmite sliku

Danas u 57. godini života preminula je Kadira Nukić višestruko nagrađivana najbolja sportistkinja Bosne i Hercegovine u streljaštvu.

Čak pet puta je proglašavana najboljom u gradu Tuzla. Iako je u proteklom ratu izgubila supruga, dvoje djece i brojne muške članove porodice te zauvijek ostala invalid bez noge, Kadira je smogla snage i do posljednjeg dana svog života bila promotor mira i suživota kroz sport, ne samo u Bosni i Hercegovini već i širom svijeta.

  • Kadira je odvujek smatrala da ljudsko nije mrziti niti se osvećivati, nego svjedočiti kako se zla prema ljudima ne bi više ponavljala.

    Kadira Nukić je bila i predsjednica Streljačkog invalidskog kluba Tuzla.

    Uključena je bila i u brojna udruženja, a svaki dan ispunjavala je brojnim aktivnostima. U sportu, aktivizmu i vjeri je pronašla novi smisao života nakon što je u proteklom ratu izgubila supruga i dvoje djece te najbliže članove porodice

    Kadira je obišla brojne zemlje svijeta i svjedočila o tragediji koju je preživjela ona i hiljade drugih ljudi.

    Svjedočila je kako bi doprinijela promociji mira među ljudima, a o Bosni i Hercegovini govorila je kao zemlji suživota, te kako su narodi ovdje upućeni jedni na druge. (Foto: RSE)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,