Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Okončano 5. otvoreno prvenstvo grada Tuzle u futsalu: Na 364 utakmice postignuta 1004 gola

Preuzmite sliku

Okončano je 5. otvoreno prvenstvo Grada Tuzle u futsalu, turnir “Bedri Limani”.

Prema ocjenama organizatora, turnir je prevazišao sva očekivanja, kako po organizaciji, broju gledatelja, prijavljenih ekipa, vrhunskih utakmica u svim kategorijama, broju postignutih golova, odbrana vratara itd.

Tokom šestodnevnog turnira Mejdan je posjetilo oko 12.000 gledatelja, koji su mogli pogledati 364 odigrane utakmice. Sa 1080 igrača postignuta su 1004 gola, od toga u finalnom danu 133.

Titulu pobjednika potpuno zasluženo je odbranila ekipa FC Salines PP Zekerić koja je nastupila pojačana igračima iz Banjaluke iz čijih redova dolazi i najigrač Vladimir Đombić i najstrijelac Igor Mirković.

Najgolman dolazi iz poraženog finaliste FK Sloboda Dine Čizmića.

U kategoriji veterana ekipa Crvene njive i treći put zaredom osvaja titulu, a tokom turnira dominirao je Edin Mićo Muratović koji je bio ujedno i najbolji igrač i strijelac.

Najgolman također dolazi iz momčadi Crvene njive, a riječ je o Davoru Divkoviću.

Futsal školu MNK Bosna Kompred prepoznali su svi čiji juniori i osvaju tu kategoriju, a protivnik u finalu nadaleko je poznata Kaskada. Kod dama su dominirali Vinkovci, iako su tek u zadnjoj sekundi slomili otpor Modriče, tako da titula ide u Vinkovce.

Kod mlađih kategorija SK Bambi pomeo je konkurenciju osim u kategoriji 2007/8 koju osvaja NK Rijeka Šerići.

SK Bambi vodio je mrtvu trku sa FK Slobodom za ukupnog pobjednika ali tradicija i veći broj ekipa odlučila je pobjednika.

Pohvale su upućene i sudijama zbog činjenice da discipliska komisija nije uopšte imala posla tokom trajanja turnira.

Treba dodati još i podatak da je 5. otvoreno prvenstvo grada Tuzle u futsalu proteklo bez incidenata, bez povreda, a ono najvažnije od svega je da su stvorena mnoga nova prijateljstva.

Organizatori turnira se zahvaljuju Gradu Tuzla, Ministarstvu sporta TK, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Nogometnom savezu TK, Gradskom nogometnom savezu, Sudijskoj organizaciji grada Tuzla, te društveno odgovornih firmama na nesebičnoj podršci.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje