Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održane 18. sportske igre ratnih vojnih invalida FBiH

Preuzmite sliku

Popularno

U organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Federacije Bosne i Hercegovine, danas su u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići održane 18. sportske igre ratnih vojnih invalida s područja FBiH.

Bila je ovo prilika da se kroz sportski događaj na jednom mjestu okupe pripadnici braniteljske populacije, prvenstveno ratni vojni invalidi, te na ovaj način druže i socijalizuju kroz psihofizičke aktivnosti.

Današnjem svečanom otvaranju igara prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je ovom prilikom poručio kako je potrebno mnogo više ovakvih događaja kako bi se kroz druženje i sport socijalizovali ljudi zaslužni za našu slobodu.

– Želio bih da pohvalim današanju organizaciju sportskih igara ratnih vojnih invalida, gdje smo imali priliku da upoznamo ljude s područja čitave Federacije BiH, da se družimo, ali i da gledamo jedno fer sportsko nadmetanje. Ovaj događaj okupio je stotine takmičara iz sedam kantona, pa s pravom možemo reći da sport spaja ljude, i trudit ćemo se zajednički da ovakvih događaja bude što više, kako na području Kantona, FBiH, ali i čitave naše domovine – naveo je ovim povodom ministar Osmanović.

Nakon poginulih boraca i šehida, ratni vojni invalidi su dali najviše za slobodu Bosne i Hercegovine, a ove sportske igre su za njih prilika kada se okupe na jednom mjestu, druže i takmiče.

Ovoj sportskoj manifestaciji prisustvovali su brojni zvaničnici federalne i kantonalne izvršne vlasti, a domaćin susreta je Savez RVI USK, pod pokroviteljstvom Vlade FBiH, te Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH-a, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje