Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najava: Novogodišnji Snooker turnir u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

U organizaciji sportskog Kluba Click i sportskog kluba BillyBlues Snooker u Tuzli će se  20. i 21. decembra održati Novogodišnji snooker turnir.

Da je snooker sve popularniji sport na našim prostorima, pokazuje činjenica da je nedavno u Sarajevu svoja vrata svim zaljubljenicima u snooker otvorila je Prva snooker akademija u BIH. Osnivač Akademije je Zijad Redžić, vlasnik kluba, predsjednik Snooker organizacije bilijar saveza Bosne i Hercegovine, te prvi certificirani trener snookera u Bosni i Hercegovini.

Upravo Redžić kao i brojni drugi respektabilni snooker igrači sa prostora cijele BiH uzeli su učešće na Novogodišnjem Snooker turniru koji se organizuje u našem gradu.

– Drago nam je da smo konačno uspjeli krenuti u realizaciju Novogodišnjeg snooker turnira u našem gradu. Ukupno 32 prijave među kojima i brojni respektabilni snooker igrači iz cijele BiH  garant su jednog izuzetno kvalitetnog natjecanja. Obzirom da turnir traje dva dana za sve takmičare obezbjedili smo i prenoćište. Zahvalio bi se sponzorima koji su nam pomogli u organizaciji i iskreno se nadamo da će sve proći u najboljem redu, a da će organizacija snooker turnira u Tuzli postati tradicionalna, za Tuzlanski.ba poručili su iz Kluba Click, suorganizatori turnira.

Sponzori koji su podržali Novogodišnji snooker turnir su PAN, Set-Up, Njam Njam. Medijski pokrovitelj turnira je Tuzlanski.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,