Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muzaferija: Iako sam iz BiH, pokazala sam da možemo u vrh Svjetskog kupa, ovo je tek početak!

Preuzmite sliku

Elvedina Muzaferija skija u fenomenalnom formi, što je pokazala danas i u norveškom Kvitfjellu zauzevši 9. mjesto u disciplini Super G. Prvi put ove sezone Muzaferija se nalazi u top 10 skijašica ove discipline.

Muzaferija je bila presretna poslije još jednog velikog individualnog uspjeha.

“Jako sam sretna! Nažalost utrka spusta je otkazana, ali ovo je meni dobro da imam priliku da se kvalifikujem za finale u Super G-iju. Trenutno sam 24. u ukupnom poretku Super G-iju. Imamo i sutra utrku i nadam se da ću ići u finale i ove disicipline, kao što sam to učinili i u spustu, i nadam se da ću imati i sutra dobar plasman i ići u Saalbach”, kazala je bh. skijašica.

U nastavku je dobila pitanje o stazi u Kvitfjellu, koja kako kaže ne poznaje mnogo, ali istakala da joj to ne stvara barijere, jer ima samopuzdanja više nego ikada.

“Nije bilo lako, bila sam na ovoj stazi prošle godine i bila jako spora. Stazu ne poznajem, kao druge staze u Svjetkom kupu. Moja samopouzdanje je na veoma viskom nivou i bilo gdje sam mogu skijati jako dobro”

Bh. skijašica se nada, da će BiH jednog dana vratiti i utrke Svjetskog kupa u svoju domovinu.

“Sutra će biti samo lakše i vjerujem da će ostvariti još bolji rezultata. Nadam se će Svjetski kup ponovo se vratiti u BiH, organizovali smo jako dobro Evropa kup prošle godine. Mislim da će trebati još nekoliko godina da se Svjetski kup vrati u BiH”, odgovorila je Muzaferija.

Za kraj razgovora, skijašica iz Bosne i Hercegovine ističe da je ovo samo početak, te da ono najbolje tek predstoji.

“Drago mi je da sam pokazala, iako sam iz Bosne i Hercegovine da mogu napraviti jako dobar rezultat. Top 10 i top 5 u Svjetskom kupu. Mislim da je ovo samo početak karijere”, zakjučila je Visočanka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje