Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Meridian pomaže u ostvarenju snova: Ultramaratonac Davor Vidović na putu za Svjetsko prvenstvo

Preuzmite sliku

Davor Vidović, bh. maratonac, odvažio se na novo sportsko poglavlje – ultramaraton. Njegova posvećenost trčanju, uz pomoć Meridiana, sada ga vodi izvan granica BiH – u Indiju gdje će se takmičiti na Svjetskom prvenstvu.

Na nedavnom ultramaratonu u Slavonskom Brodu Davor je postigao izvanredno vrijeme savladavši zahtjevnu stazu od 50 kilometara za samo tri sata i 18 minuta. Taj vrhunski rezultat omogućio mu je da ispuni normu za nastup u Indiji gdje će se okupiti ultramaratonci iz cijelog svijeta.

Davorovu strast i predanost trčanju prepoznao je i regionalni lider u priređivanju igara na sreću.

– Mi smo društveno odgovorna kompanija i trudimo se da podržimo sportiste na svim meridijanima svijeta kako bi ostvarili svoje ambicije. U temeljima našeg poslovanja je i obaveza da podržimo pojedince koji stranice domaće sportske istorije ispisuju izuzetnim postignućima i rezultatima, te promovišu vrijednosti zdravog i aktivnog načina života – kažu u Meridianu.
Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo u ultramaratonu u gradu Hyderbadu održava se 5. novembra.

  • Davor se raduje nastupu na ovom takmičenju i nada se da će svojim trkom inspirisati druge da slijede svoje strasti i sanjaju velike snove.

    – Zahvaljujem Meridianu što je među prvima prepoznao značaj mog učešća na takmičenju u Indiji. Podrška mi znači neizmjerno. Raduje me što smo započeli saradnju i s nadom gledam prema budućnosti i vjerujem da ćemo zajedno ostvarivati uspjehe – istakao je on.

    Bliska saradnja Davora Vidovića i Meridiana, koja je nedavno ozvaničena, nije samo podrška jednom sportisti, već i promocija zdravog načina života i strasti prema sportu. Ovim se dodatno potvrđuje da je Meridian kompanija koja snažno podržava razvoj sportske kulture i pojedinaca koji svojim upornim radom i izvanrednim postignućima ostavljaju traga.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje