Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banjaluka od 13. do 17. aprila

Preuzmite sliku

Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banjaluka u srijedu, 13. aprila startuje u Beogradu, a 17. aprila biće završena u Banjaluci, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvi put ove godine trka, koja se održava 16. put, imaće pet etapa. U trci će učestvovati 25 ekipa, ukupno 175 biciklista iz 30 zemalja.

Na konferenciji za novinare u Banjaluci direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da će ove godine trke početi ekipnim hronometrom, a Beograd će biti domaćin i starta i cilja jedne etape. Nakon toga biciklisti će se iz Beograda uputiti ka Bijeljini, a ove etapa duga je 122 kilometra.

“Nakon toga biciklisti iz Bijeljine startuju prema Vlasenici što je najteža etapa koja bi mogla odrediti prvih 20 u ovoj trci”, rekao je Kuvalja.

Iz Vlasenice se karavan seli u Doboj, koji je prvi put etapni domaćin, a iz ovog grada kreće najduža etapa do Prijedora. Iz Prijedora karavan će otići u Derventu odakle startuje posljednja etapa preko Srpca, Gradiške, Laktaša do Banjaluke gdje će biciklisti kao i obično voziti više krugova.

U trci učestvuje 25 ekipa, a u pitanju su profesionalne ekipe i reprezentacije, između ostalog SAD-a, Kanade, sa Novog Zelanda, Slovenije, Bugarske, Italije, Francuske…

Biciklisti će preći ukupno 568 kilometara, od koji će posljednjih 30 voziti u Banjaluci.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da ova trka ima sportski, međunarodni, kulturni i tradicionalni značaj.

“Ova trka uvijek dolazi u nama najljepše dane. To su dani proljeća, dani kada Banjaluka obilježava svoj rođendan i od sada do kraja mjeseca svaki dan imamo važne događaje”, rekao je izrazivši zadovoljstvo, jer će zahvaljujući trci ovaj grad imati priliku da vide ljudi iz više od 30 zemalja.

Pozvao je građane da u Banjaluci dočekaju bicikliste na cilju trke.

Tihomir Kuvalja, osnivač trke, rekao je da ovo jedan od najvećih sportskih manifestacija, posebno biciklističkih, u regionu, a i šire.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje