Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lana Pudar otputovala na Svjetsko prvenstvo u Melbournu

Preuzmite sliku

Svjetsko prvenstvo u plivanju u 25-metarskim bazenima održat će se od 13. do 18. prosinca u australskom Melbournu, a na prvenstvu će sudjelovati i bh. plivačica Lana Pudar.

Poslije vrlo uspješne natjecateljske godine za Lanu u kojoj se okitila velikim brojem medalja na najvećim plivačkim natjecanjima u svijetu, od čega se posebno ističe titula europske prvakinje u seniorskoj konkurenciji u disciplini 200m delfin, ovo prvenstvo će za nju svakako biti najveći ispit do kraja godine, priopćili su iz Kluba vodenih sportova “Orka”.

Naveli su kako je za ovo prvenstvo Lana Pudar prijavljena u četiri discipline, na 50, 100 i 200 metara delfin i 100 metara kraul.

Predsjednik Kluba vodenih sportova “Orka” i jedan od Laninih trenera prof. dr. Damir Đedović rekao je kako je iza njih duga, naporna, ali i vrlo uspješna godina koju žele završiti na najbolji način.

– Poslije nešto dužeg odmora kojeg je Lana imala po završetku prvenstva Europe u Rimu, u novi ciklus priprema krenula je malo kasnije nego je to bio slučaj prethodnih godina jer joj je odmor bio neophodan. Vrlo smo zadovoljni njenom reakcijom i zalaganjem u prethodnom ciklusu priprema za novu natjecateljsku sezonu. Na ovo prvenstvo idemo da se Lana što bolje predstavi i da još jednom dokaže da pripada u sami vrh svjetskog plivanja – dodao je Đedović.

Ističe kako je konkurencija vrhunska te kako se raduju prvenstvu i nadaju lijepom završetku ove godine.

– Ono što možemo obećati je da će Lana dati sve od sebe da svoju državu predstavi u najboljem svjetlu, a plasman u finale svjetskog prvenstvo je nešto čemu ćemo svakako težiti – naglasio je on.

U priopćenju se još navodi da će utrke sa Svjetskog prvenstva u Australiji gledatelji u našoj zemlji moći pratiti na javnom televizijskom servisu BHRT što je, kako se napominje, još jedan pokazatelj koliko je Lana popularizirala plivanje u BiH. Dodaju da je ova plivačica jedna od najvećih, ako ne i najveća sportska zvijezda u našoj državi.

“Lani želimo puno sreće i uspjeha na ovom prvenstvu, a ovom prilikom ne možemo da još jednom ne spomenemo potrebu izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru. Ova ekspanzija i popularizacija plivanja u gradu Mostaru i našoj državi je izravna posljedica Laninih rezultata. Ona je pokazala da se i iz naše sredine može otičći na najveća svjetska i europska prvenstva i biti najbolji”, podvlači se u priopćenju.

Iz mostarske „Orke“ su na kraju kazali kako Lana, ali i neke nove Lane, zaslužuju taj bazen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje