Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kompanija WWin postala sponzor nogometnog kluba Jedinstvo iz Bihaća

Preuzmite sliku

Nogometni klub Jedinstvo Bihać i kompanija WWin potpisali su ugovor o saradnji u trajanju od tri godine, s mogućnošću proširenja istog.

Ugovor je potpisan u prostorijama kluba. Ispred NK Jedinstvo Bihać ugovor je potpisao predsjednik UO Admir Abdihodžić, dok je ispred kompanije WWin ugovor potpisao gospodin Srđan Dubočanin.

WWin kao društveno odgovorna kompanija sponzoriše i pomaže brojne klubove i udruženja u BiH, a NK Jedinstvo je prepoznao u njima partnera u Prvoj ligi Federacije BiH.

“Čast nam je što smo potpisali trogodišnji ugovor sa kompanijom WWin na obostrano zadovoljstvo. Radujemo se saradnji sa jednim takvim brendom i nadamo se veoma uspješnoj saradnji”, naveli su iz NK Jedinstvo Bihać.

NK Jedinstvo Bihać je formiran još davne 1919. godine, a prvi članovi uprave kluba u spomenutom periodu bili su: Ivan Jeličić, Jovo Kašiković, Muharem Bagrameli, dr. Ibro Ibrahimpašić, dr. Husein Bipćević, Mustafa Bišćević i Milan Momčilović, a za Muharema Bagramelija, inače, nekadašnjeg pomorskog oficira, veže se i podatak da je on donio prvu loptu u Bihać.

  • Jedinstvo Bihać je prvi klub, koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Evropskoj sceni, u tadašnjem takmičenju Intertoto cup. Malo je falilo ekipi iz Bihaća da tada “Pod borićima” ugosti slavni Juventus, predvođen Zidanom, Del Pierom i ostalim zvijezdama ekipe iz Torina. Uspjesi u UEFA Intertoto kupu igračima Jedinstva bili su podstrek da u sezoni 1999/00 igraju još bolje, te prave još veći uspjeh i postaju prvaci Premijer lige BiH, koja se tada nije igrala na teritoriji cijele BiH.

    Popularni crveno-bijeli sve do 2008.godine igrali su Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a danas se nalaze u drugom rangu bosanskohercegovačkog nogometa. I pored Federalne lige Jedinstvo i dalje prati armija navijača, kako na domaćim utakmicama, tako i na utakmicama van Bihaća.

    Jedino je logo WWin-a našao svoje mjesto na prednjoj strani čak tri premijerligaša: NK Gošk, FK Zvijezda 09 i NK Široki Brijeg čime je pomagao čak 25 posto klubova prvog ranga bh. nogometa i to kao najveći sponzor, a što je nivo koji ova kuća održava već godinama.

    Time se WWin još davno svrstao, pa čak i uložio u najviše klubova, uz velike i respektabilne domaće i strane kompanije, kao što su Turkish Airlines, IG Igman čije se reklame nalaze na udarnoj poziciji na prednjoj strani dresa bh. premijerligaša.

    Logo WWin krasi dresove klubova u Bosni i Hercegovini i u drugim sportovima kao i u nižim nogometnim ligama. Vrijedno je izdvojiti: Generalni sponzor KK Borac Banja Luka, koji će i u naredne dvije sezone nositi ime KK BORAC WWin, KK Široki, kao i rukometne klubove MRK Iskra iz Bugojna, ženski rukometni klub Borac Banja Luka, RK Velež Nevesinje, ženski odbojkaški klub Leotar Trebinje, muški odbojkaški klub Bosna.

    U Prvoj fudbalskoj ligi RS tu je Leotar iz Trebinja, Kozara iz Gradiške, Sutjeska iz Foče, Ljubić iz Prnjavora, Velež iz Nevesinja, te Alfa iz Modriče. U prvoj ligi Federacije tu je Sloboda iz Tuzle i Jedinstvo iz Bihaća.

    Kad je riječ o malom nogometu, jedan klub je u svoj naziv dodao WWin. Riječ je o klubu Sloga WWin – Gornji Vakuf/Uskoplje. Uz pomenuti klub malog nogometa logo WWin je i na dresu MNK Hercegovina, kao i KMF Leotar iz Trebinja.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje