Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jubilej kojim se rijetki mogu pohvaliti: RSD Sloboda obilježilo 95 godina postojanja

Preuzmite sliku

U Tuzli je sinoć održana akademija povodom 95 godina Radničko sportsko društvo (RSD) Sloboda.

Kad kažete 95 godina to je skoro čitav vijek trajanja. Društvo je nešto za šta se moramo potruditi da sačuvamo u ovim vremenima. Bilo je svakakvih ataka kroz ovaj period od 95 godina ali je RSD uspjelo da opstane. Potrudili smo se da uvođenjem mladih i bivših sportista ojačamo Društvo – kazao je Aid Berbić, predsjednik Upravnog odbora RSD Sloboda.

Inače, ovim jubilejom se može pohvaliti vrlo mali broj sportskih kolektiva i klubova na ovdašnjim prostorima a i šire.

RSD Sloboda je iznjedrilo na hiljade uspješnih sportista, trenera i sportskih radnika a ostvareni su zavidni sportski rezultati članica, koje su izrasle u uzorne sportske kolektive.

Na akademiji su dodijeljena priznanja zaslužnim sportistima i sportiskim djelatnicima, pa je tako zlatna plaketa otišla u ruke Anti Raosu, nekadašnjem fudbaleru i teniseru Slobode, kao i dugogodišnjem predsjedniku RSD Sloboda. Plakete su dobili i Emin Suljetović, Damir Mulaomerović, Nijaz Suljkić i Azmir Husić.

FK Sloboda (selekcija 1999. godište), Mensur Hadžibeganović, Igor Davidović, Nerma Škripić, Samir Sejranić, Senad Mulić, Zehrudin Jašarević, Nedžad Kasumović, Željko Kovačević, Lutvo Talović, Pivara Tuzla i Centralno grijanje Tuzla dobili su povelje dok su priznanja dodijeljena Senadu Agiću, Nihadu Begiću, Maidu Fazloviću, Svitlani Tinjić, Mahiru Kurtaliću i Almiru Žiliću. (Fena/Foto: Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje