Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iman Avdić oborila rekord BiH na 400 metara mješovito i osvojila zlato

Preuzmite sliku

Popularno

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju Iman Avdić postavila je novi seniorski rekord Bosne i Hercegovine u disciplini 400 metara mješovito na mitingu „Zlatni Orlando“ održanom u Dubrovniku povodom 100 godina postojanja Plivačkog kluba Jug.

Takmičarka plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva trku je završila sa vremenom 4:54.47 osvojivši zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji.

Prije ove trke Iman Avdić je trijumfovala i u disciplini 400 metara slobodnim stilom u seniorskoj konkurenciji. Iza sebe je ostavila višestruki evropsku prvakinju, Mađaricu Zsuzanu Jakabos, te pobjednicu sa Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF) Lucijanu Lukšić iz Hrvatske.

  • Dionicu od 400 metara slobodnim stilom jedna od najboljih plivačica Bosne i Hercegovine isplivala je u vremenu 4.18.00 što je samo 25 stotinki sporije od seniorskog rekorda BiH koji je također u vlasništvu Iman Avdić.

    Nastup u Dubrovniku bio je je jedna u nizu provjera za Iman Avdić uoči nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu za koje je ostvarila normu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,