Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iman Avdić na Svjetskom prvenstvu isplivala novi državni rekord BiH

Preuzmite sliku

Popularno

Bh. plivačica Iman Avdić postavila je na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Izraelu novi državni juniorski i seniorski rekord Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Plivačkog kluba Sport time Sarajevo.

Mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva prvog dana takmičenja na svjetskoj smotri u disciplini 400 metara mješovito isplivala je vrijeme 4:52.27. Ovim rezultatom se kao dvije godine mlađa u kategoriji plasirala na deseto mjesto sa statusom druge rezerve u finalu.

Iman Avdić u utorak će nastupiti u disciplini 200 metara delfin.

Dobar nastup u svom debiju na svjetskoj smotri imao je i njen klupski kolega Kenan Dračić. Reprezentativac BiH jutros je ostvario ubjedljivu pobjedu u petoj grupi sa ličnim rekordom 3:56.62, te 17. mjesto u ukupnom poretku kao godinu mlađi u kategoriji u disciplini 400 metara slobodnim stilom.

Kenan Dračić sutra će na Svjetskom prvenstvu nastupiti u disciplini 100 metara delfin stilom.

Bh. boje na Svjetskom prvenstvu brani i Lana Pudar. Ovogodišnja trostruka juniorska prvakinja i rekorderka Evrope svoj prvi nastup imaće u utorak u kvalifikacijama discipline 200 metara delfin. Pored ove discipline, Mostarka će nastupiti u disciplinama 50 i 100 metara delfin koje su na programu u srijedu, četvrtak, petak i subotu.

Bh. tim predvode treneri Damir Đedović, Evelin Avdić i Goran Grahovac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje