Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igor Emkić: Dolazim u Sarajevo da dokažem ko je najbolji borac (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sarajevo će ugostiti No Limit 8 priredbu na kojoj ćemo svjedočiti odličnom kick-boks turniru osmorice, a kruna večeri bit će nastup Dževada Poturka koji će braniti svoj svjetski WAKO naslov.

Olimpijska dvorana Zetra u Sarajevu će 11. marta biti mjesto održavanja No Limit 8 priredbe. Poznati regionalni borci nastupit će na turniru osmorice koji će se održavati pod K1 pravilima. Pobjednik će tako u jednoj večeri morati svladati čak tri protivnika u svega tri sata.

Poturak će svoj pojas braniti protiv Poljaka Michala Turynskog, prvog na listi WAKO izazivača. Najbolji BiH kick-bokser svog protivnika smatra teškim ispitom i kvalitetnim borcem koji je tokom karijere nastupao na jakim turnirima.

Uz nastup svog miljenika, sarajevska publika će svjedočiti i turniru osmorice u kategoriji do 85 kilograma na kojem je svoje mjesto pronašlo i nekoliko renomiranih FFC boraca. Žrijeb je odlučio kako će Denis Marjanović (BiH) nastupiti protiv Nikole Stošića (Srbija), Dario Kadić (BiH) protiv Alexandra Negree (Rumunjska), Muamer Jugović (BiH) protiv Luke Žeželića (Hrvatska) te Igor Emkić (BiH) protiv Bobana Krušića (Crna Gora).

Igor Emkić rođen je 1989. godine u Tuzli. Kick-boksom se počeo baviti s 15 godina. Do sada je imao oko 130 amaterskih borbi te 30 profesionalnih mečeva, od čega je 28 pobjeda. Nekoliko godina proglašavan je sportistom godine Tuzlanskog kantona. Višestruki je prvak BiH i višestruki prvak Balkana te prvak svijeta i Evrope u disciplini low-kick.

Vrlo je samouvjeren i smatra da će na turniru osmerice na manifestaciji No Limit 8 osvojiti prvo mjesto.

Osim turnira održat će se još tri prestižne borbe u kojima nastupaju Djibil Grizzly, Elmir Mehić i Erhan Deniz, no imena njihovih protivnika nisu poznata. No glavna i definitivno najveća borba večeri je ona između najboljeg bosanskog borca, Dževada “BH Machine” Poturka i Michala Turynskog koji će se borit za titulu svjetskog WAKO prvaka, trenutno u rukama Poturka.

Program u Zetri počinje u 20 sati a snimak spektakla imaćete prilike gledati i na Hayat HD u naknadno objavljenom terminu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,