Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Icon Jiu Jitsu Team Tuzla: U toku upisi novih članova, sekcije za djecu i žene/djevojke

Preuzmite sliku

Icon Jiu Jitsu Team Tuzla je klub Brazilske Jiu Jitse koji je nastao u septembru 2016. godine.

Osnivač kluba i glavni trener je Mirza Karać. Zahvaljujući napornom radu i trudu u tri godine postojanja, klub je danas jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva grada Tuzle, ali i države.

U tri godine postojanja učešće su uzeli na 54 turnira, te osvojili čak 243 medalje. Nastupili su u 22 grada te u 10 država. Već danas naš klub je prepoznat i poštovan na regionalnoj ali i evropskoj sceni. Pored takmičarskih uspjeha, klub je veoma uspješan i kada je sama organizacija turnira u pitanju. Do sada smo u Tuzli organizovali pet turnira:

– Pannonia BJJ Open 2018 i 2019,

– ADCC BIH Open 2018 i 2019

– AJP Bosnia & Herzegovina National Pro 2019

Već sada najavljuju i dva nova turnira koja će se održati u Tuzli sljedeće godine, a to su BJJ Pannonia Open 2020 koja će biti održana 06.06.2020, te ADCC Bosnia International Open 2020 31.10.2020 u SKPC Mejdan.

U mjesecu decembru Icon Jiu Jitsu Team organizuje BJJ sekciju za žene i djevojke. Probni mjesec decembar je besplatan, a treninzi će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 17 do 18h.

  • Pored pokretanja BJJ sekcije za žene, u mjesecu januaru održat će se BJJ škola za djecu od 6 do 14 godina.  Za nove najmlađe članove na zimskom raspustu probni mjesec je besplatan. Treninzi će se odvijati u terminima ponedjeljak i srijeda od 18 do 19h, i subota od 13:30 do 14:30.

    Samoodbrana, popravljanje samopouzdanja, rješavanje problema u svakodnevnom životu, preusmjeravanje ADHD-a, OKP-a i sličnih “mental disorder-a” samo su neke od beneficija bavljenja ovim borilačkim sportom.

    Treneri u grupi za djevojke i najmlađe borce su veoma uspješni takmičari Rijad Grabčanović i AbdulSamed Hakić, inače sportista grada Tuzle za 2018. godinu.

    Svi zaintresovani koji žele biti dio MMA tima također mogu rezervisati svoje mjesto u timu. MMA starta od osnovnih stvari za početnike u januaru 2020.

    “Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i postanu dio našeg tima. Želimo Vam sretne predstojeće praznike,a ukoliko ste zaintresovani javite nam se na našoj facebook stranici ili na broj telefona i rezervišite svoje mjesto u timu.”, poručili su iz kluba.

  • Više informacija na njihovom Facebook profilu ICON-Tuzla-Glory-Boyz ili na broj telefona +38762 810 355.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje