Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

GKVS “Jedinstvo” na humanitarnom plivačkom mitingu za ugrožene u poplavama

Preuzmite sliku

U subotu 07.06.2014. u Sarajevu, na bazenu „Otoka“, u organizaciji JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. i Plivačkog Saveza Kantona Sarajevo održan je „Humanitarni plivački miting za ugrožene u poplavama u BiH u 2014“. Kotizacija po takmičaru je iznosila 10 KM a klubovi su u skladu s mogućnostima mogli uplatiti i više od traženog iznosa, kako je takmičenje humanitarnog karaktera nije bilo nagrada i pehara a sav prihod od takmičenja namijenjen je za CRVENI KRST i biti će uplaćen na račune CRVENOG KRSTA Federacije BiH, Republike Srpske i Distrikta Brčko.

  • Jedinstvo1
  • Na takmičenju je nastupilo 16 klubova a GKVS JEDINSTVO je predstavljalo 20 takmičara i to Kajs Hadžić, Arman Brašnjić, Amar Avdić, Amar Koprić, Amar Ustavdić, Amir Imamović, Anes Ramić, Azra Kasumović, Belma Jagodić, Belma Rahmanović, Damir Koprić, Džana Kasumović, Eldar Vikalo, Emir Begić, Faruk Sijerčić, Isa Mandžić, Omar Emkić, Tarik Kozica, Tarik Ustavdić, Zlatan Radovanović

    Iako su isplivani rezultati i ostvarena vremena bila iznad očekivanja taj, natjecateljski dio, je bio sekundaran i nećemo ih ovdje spominjati ali ćemo svakako spomenuti da smo ponosni na naše plivačice i plivače koji su se u velikom broju odazvali na poziv za ovo takmičenje i koji su zajedno sa svojim roditeljima bili spremni da pomognu koliko je tko mogao.

    Također treba spomenuti i gest gospodina Janka Gojkovića, učesnika triju Olimpijskih igara (Barcelona, Atlanta, Sydney) koji je donirao svoju opremu sa tih Olimpijskih igara kako bi se organizovala nagradna tombola te i na taj način skupilo još sredstava za pomoć ugroženima.

    Iako bi voljeli da do toga uopšte nije moralo doći, drago nam je da se i plivačka zajednica uključila u pomoć ugroženima a žalimo što se pozivu nije odazvalo više klubova pogotovo onih koji bi svojim imenom i tradicijom još više pridonijeli uspjehu ove akcije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje