Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gaga i Stihi otvorili finale Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Preuzmite sliku

Bh. dvojac Helem Nejse, Gaga i Stihi, otvorili su finalnu seriju Red Bull Cliff Diving takmičenja u Mostaru i rasplesali publiku prije skakačkog spektakla sa Starog mosta.

Druga stanica u prvenstvu stigla je do svog vrhunca, velikog finala koje bi moglo odlučiti titule u obje konkurencije, a najveće šanse daju se aktuelnoj prvakinji, Australki Rhiannan Iffland, kao i Rumunu Constantinu Popoviciju.

Atmosfera u Mostaru je očekivano na visokom nivou, gledatelji su zauzeli svoja mjesta još i prije početka programa kako bi posmatrali veliko finale za koje su ih “zagrijali” momci iz Helem Nejse izvedbom pjesme “Lagana zadava”.

  • Podsjetimo, Gaga i Stihi, koji su ujedno i voditelji programa, u petak su odvažili i popeli se na platformu visoku 27 metara. Svoj strah od visine savladali su zahvaljujući takmičarki Red Bull Cliff Diving Svjetske serije, Kanađanki Molly Carlson, koja ih je ohrabrila da naprave dotad nemoguć korak.

    Iz priče o fascinantnoj Molly saznali samo da je i sama pobijedila vlastite poteškoće i strahove, a sada kroz svoj utjecaj na društvenim mrežama pokušava pomoći drugim ljudima da učine isto i podiže svijest o mentalnom zdravlju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje